zo 6 nov

A Fiddler On His Route

Micha Molthoff and Friends

Zijn viool bracht Micha Molthoff over de hele wereld. In ‘A Fiddler On His Route’ vertelt hij verhalen en brengt hij met zijn band een bonte variatie aan muziek. Klassieke melodieën van Tsjaikovski, tango van Piazzolla, maar ook werk van John Mayer en het levenslied uit de Jordaan.

  • 14:00
  • 21,00
  • Klassiek
kaarten

Tijdens een bomaanslag in Florence, 1993, raakt het Uffizi-museum zwaar beschadigd en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Philippo. Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff.

Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met onder anderen Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper, Jaap van Zweden en maakte samen een voorstelling met Remko Vrijdag van de Vliegende Panters. Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties, waaronder die van Orkater. Vioolbouwer Jamie Lazzara is ook geen onbekende. Zij bouwde violen in opdracht van onder andere Barack Obama en Itzhak Perlman.