vr 14 jan
8+

Another kind of blue

Wave

We sluiten tijdelijk onze deuren t/m zondag 14 januari 2022. Heb je tickets voor deze voorstelling? Dan nemen we contact met je op over de verdere afhandeling.

  • 20:15
  • 27,50
  • Dans
Niet reserveerbaar
  • Another kind of blue
  • Another kind of blue
  • Another kind of blue
  • Another kind of blue
  • Another kind of blue

Choreograaf David Middendorp brengt met zijn voorstelling WAVE opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie. Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal.

Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In WAVE, de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat, Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stagewerpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Airman  Een duet tussen mens en techniek waarin een zwerm drones de belichaming vormt van het menselijk bewustzijn.

Frequentie & Frequentie²  In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.

15 Minute Universe  Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.

Hands ON Stage  Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen.

Net als zijn vorige voorstellingen is ook WAVE geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

In de media:


Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld
De Volkskrant