zo 26 jun 2022
al

Cultureel Lint 2022

Dé finale van het culturele seizoen!

Op koopzondag 26 juni vindt in Weert de elfde editie plaats van Cultureel Lint. Tijdens dit jaarlijkse culturele festival laten professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties.

  • 12:30
  • Gratis
Niet reserveerbaar
  • Cultureel Lint 2022
  • Cultureel Lint 2022
  • Cultureel Lint 2022
  • Cultureel Lint 2022
  • Cultureel Lint 2022

Programma in het Munttheater tijdens Cultureel Lint

13:00 uur – DANS! Via Zuid makers met Oxygen, 20Hertz, Kites, Rick dans showgroep
14:00 uur – Jeugdkoor Equal Voices – Disney project
14:30 uur – Meet & Greet Fien en Teun in Rabobank Theatercafé
15:00 uur – Meet & Greet Bing in Rabobank Theatercafé
15:30 uur – René Schuman & Angel Eye & Band
16:00 uur – Wokmuziektheater – Preview La belle Hélène
16:30 uur – Carla Maffioletti, Luís Andrade & Nitro Di – preview Pássaro do Paraíso

Over Cultureel Lint
Cultureel Lint is vanaf de eerste editie gepresenteerd als de Uitmarkt van Weert, georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil.

De start van het culturele seizoen werd gevierd met een breed aanbod aan culturele presentaties en optredens. Belangrijk kenmerk is dat niet alleen bezoekers in aanraking kwamen met de diversiteit van het lokale aanbod, maar dat ook deelnemers konden genieten van zogenaamde kruisbestuiving en ontwikkeling van de eigen presentatie. Jaarlijks werd een aantal projecten voorbereid waarbij professionele en lokale (amateur)artiesten aan elkaar werden gekoppeld. Leerzaam en uitdagend voor beide kanten.

Cultureel Lint blijft hét podium voor professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen die het publiek laten genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer.