vr 14 apr 2023

De Kersentuin (Anton Tsjechov)

Toneelgroep Maastricht

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger (Winnaar Gouden Kalf Beste hoofdrol Dramaserie 2022) spelen de hoofdrollen in een bewerking van een zeer geliefd toneelstuk: ‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov.

  • 20:15
  • 29,00
  • Toneel
kaarten
  • De Kersentuin (Anton Tsjechov)
  • De Kersentuin (Anton Tsjechov)

In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt het achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. Een tragikomisch portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen.

Actrice Ljoebov keert na een mislukte carrière terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het bezit echter geveild te worden. Samen met haar dochters probeert ze een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Het voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma.

Na de succesvolle producties ‘Een meeuw’, ‘Vrijdag’ en ‘Noem het maar liefde’ regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker, in een bewerking van Jibbe Willems