di 12 nov 2019

Dementie met een glimlach

Arno Huibers

Een programma voor mantelzorgers en iedereen die zich betrokken voelt bij dementie. Mimeclown Arno Huibers stelt en beantwoordt de vraag: 'is vreugdevol contact mogelijk bij mensen met diepe dementie?'

  • 14:30
  • 15,00
  • Toneel
Niet beschikbaar

Dementeren is een buitengewoon angstig proces. De clown ontmoet de mens met dementie zonder verwachting en zonder plan. Maar met fantasie. Die momenten met humor zijn kleine wonderen van ontmoetingen. Arno Huibers staat sinds 1980 in theaters met hoog-sensitieve clownsacts, waarin hij zoekt naar de essentie van ‘de clown’. Begin jaren negentig stond hij mede aan de basis van Cliniclowns in Nederland. Over zijn werk en ervaringen als mimeclown bij mensen met diepe dementie schreef hij een boek en maakte hij een documentaire, die de basis vormen van dit programma.

Deze voorstelling is een combinatie van filmdocumentaire, presentatie van werkwijze en acts met clownerie en muziek.

Deze dag is onderdeel van ‘Weert Respecteert’ en staat in het teken van de mens met dementie.
Mét infostands van Stichting miMakkus, Punt Welzijn, Alzheimer Café Weert, Zorgmies Midden-Limburg, Marlies Laenen fotografie en Bullseye Publishing, aanwezige miMakkus clowns, én een miMakker-Introductieworkshop in het Rabobank Theatercafé!

Ook zonder taal is communicatie mogelijk
Stichting miMakkus