di 17 mei 2022

Gif

Met Carine Crutzen en Stefan de Walle

Internationaal gezien is Gif al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces. Het bekroonde stuk van Lot Vekemans werd al 74 keer geproduceerd in 21 landen en vertaald in 15 talen. Voor het eerst is de bitterzoete ode aan verlies nu te zien in de Nederlandse theaters.

  • 20:15
  • 27,50
  • Toneel
Niet reserveerbaar

Gif gaat over twee mensen die proberen te leven met ‘wat er niet is en wel had moeten zijn’. Tien jaar na het overlijden van hun kind ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer. Via een brief hebben ze te horen gekregen dat er een herbegrafenis komt vanwege gif in de bodem. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd. Zij kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Tijdens de paar uur die ze samen doorbrengen tasten ze elkaar af en blijkt hoe het grote verlies hun beider levens vergiftigd heeft. In een intense dialoog blijven ze zoeken naar dat ene woord; die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen.

Gespeeld door Carine Crutzen en Stefan de Walle.

Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is gratis toegankelijk maar dient apart gereserveerd te worden. Aanvang inleiding 19:30 uur. Let op: voor de inleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De inleiding van Gif geeft een kijkje in hoe deze voorstelling is gemaakt. Aan bod komt de zoektocht van de regisseur en de spelers naar hoe zij deze prachtige theatertekst over verlies hebben vormgegeven. Welke spelingangen zijn gekozen, welke rol speelt het gebruik van muziek? Ook wordt er ingegaan op het internationale succes van deze Nederlandse theatertekst en op de thematiek: hoe verschillend gaan mensen om met emoties en intense gebeurtenissen in het leven en hoe kwetsbaar kan de liefde daardoor worden.

 


Keelsnoerend kamerspel over onuitspreekbaar verdriet
NRC
Geweldig acteerwerk van zowel De Walle als Crutzen, die je vastpakken en gedurende anderhalf uur niet meer loslaten
Theaterparadijs
Mooi dat een moderne klassieker opnieuw zo'n sterke uitvoering krijgt
Scènes
Verdriet om een overleden kind komt overal ter wereld even hard binnen
De Volkskrant
Een must see voor alle toneelliefhebbers
De Theaterkrant
Aangrijpende voorstelling
Leidsch Dagblad