wo 9 okt 2019

Kinderboekenweek in het Munttheater

Op woensdagmiddag 9 oktober, midden in de Kinderboekenweek, organiseert het Munttheater samen met Bruna Weert een gezellige middag vol activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. De toegang is gratis!

  • 13:30
  • Events
  • Kinderboekenweek in het Munttheater
  • Kinderboekenweek in het Munttheater
  • Kinderboekenweek in het Munttheater
  • Kinderboekenweek in het Munttheater

Ontmoet je favoriete schrijfster, koop haar nieuwste boek en laat het meteen door de schrijfster signeren of kom naar kindervoorstelling ‘De Boekeling’! Het totale programma ziet er als volgt uit:

13:30-14:00  Feestelijke onthulling van de kinderloper met muziek van Marijk Greweldinger & combo De Wolf
14:15-15:00   Voorstelling ‘De Boekeling’ (2+) in de theaterzaal (UITVERKOCHT)
14:30-16:00  Meet & Greet met de schrijfsters Tosca Menten, Niki Smit en Mirjam Mous
15:30-16:15   Voorstelling ‘De Boekeling’ (2+) op het toneel (UITVERKOCHT)
13:30-17:00  Tekeningen maken met Illustratrice Pauline Meijer

Onthulling Kinderloper 13:30 uur
De kindermiddag gaat van start met de onthulling van de kinderloper bij de nieuwe theaterkassa. Deze loper is een creatie van  een 25-tal kinderen en Marijk Greweldinger . Vanaf nu kunnen we de jongste gasten van het Munttheater ontvangen via hun eigen unieke loper! Marijk verzorgt de muzikale onthulling.

Voorstelling ‘De Boekeling’ (2+) in de Theaterzaal (UITVERKOCHT)
De allerkleinsten gaan in deze voorstelling op reis met mevrouw Boekeling. Zij is gek op boeken, en in haar handen komen ze tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen. Er ontvouwt zich een fantasievolle wereld waarin kinderen mogen meezingen en bewegen.

Tosca Menten (Meet & Greet) tussen 14:30 – 16:00 uur
Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Tosca met Jozua Douglas de verhalenbundel ‘Pech onderweg – Over barre tochten en rampzalige reisjes’. Tosca is de schrijfster van de Dummie de Mummie-serie, en ze vertelt alles over de reizen van Dummie de Mummie naar Egypte, New York, Oostenrijk, Rome en Jamaica.

Niki Smit (Meet & Greet) tussen 14:30 – 16:00 uur
De schrijfster van de razend populaire 100%-serie, voor meiden van 8 tot 15 jaar. Niki Smit heeft een grote passie voor mode, vintage en grote steden zoals New York, Parijs en Tokyo. Je kunt heerlijk met haar kletsen en met haar op de foto. Natuurlijk wil ze je boek signeren, en praat ze je bij over fashion trends van over de hele wereld!

Mirjam Mous (Meet & Greet) tussen 14:30 – 16:00 uur
Mirjam schrijft boeken voor verschillende leeftijden. Kinderen vanaf 7 jaar kennen vast haar serie over Vigo Vampier, maar ook haar thrillers als ‘Boy 7’ en haar meidenboeken zoals De Strandtent-serie zijn razend populair!

Pauline Meijer – Illustraties tussen 13:30-17:00 uur
Illustratrice Pauline Meijer illustreert met veel passie al jaren bijzondere kinderboeken. Daarbij vormt de natuur een grote inspiratiebron. Pauline nodigt de kinderen uit om samen met haar te komen tekenen in het Rabobank Theatercafé!


Kom naar het theater en laat je de hele middag verrassen!