di 23 apr

Kom hier dat ik u kus

Naar het boek van Griet Op de Beeck

`Kom hier dat ik u kus’, de wondermooie, aangrijpende roman van Griet Op de Beeck, werd direct na verschijning een bestseller en ontving vele prijzen.

 • 20:15
 • 30,35
 • Toneel
Niet beschikbaar
 • Kom hier dat ik u kus
 • Kom hier dat ik u kus
 • Kom hier dat ik u kus
 • Kom hier dat ik u kus
 • Kom hier dat ik u kus

Na de succesvolle toneelbewerking van haar debuutroman `Vele hemels boven de zevende’, is ook Op de Beecks confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie voor theater bewerkt. Een toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering. Een topcast met onder anderen Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos speelt dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te maken en de grillen van de liefde.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er om 19:30 uur een gratis inleiding plaats in de foyer van het Munttheater. Deze inleiding wordt verzorgd door acteur Robert van Laar. U dient hiervoor apart te reserveren.
Robert van Laar (Amsterdam, 1975) studeerde in 2017 af aan de opleiding Creative Writing van de ArtEZ kunstacademie in Arnhem. Hij is verhalenverteller en acteur en speelde o.a. in de televisieseries Het Huis Anubis en Onderweg Naar Morgen. Robert van Laar is één van de acteurs in Kom hier dat ik u kus.

Robert zal tijdens de inleiding vooral ingaan op het maakproces: Hoe heeft bewerker Janine Brogt een theatertekst gemaakt van de roman? Welke theatrale ingrepen waren daarvoor nodig? Vervolgens gaat het over de zoektocht van regisseur en acteurs, met name over de specifieke werkwijze van Mirjam Koen, die acteurs graag betrekt in het maakproces en de manier waarop het decor meehelpt bij het vinden van een theatrale vorm. En natuurlijk over de thematiek: wat moet je overwinnen op weg naar volwassenheid?

 


Slimme regievondsten bij bestseller op toneel
  Theaterkrant
  Kom hier dat ik u kus is mooi én triest
   NRC