zo 17 dec

Simone Lamsma en Robert Kulek

Muziekmatinee op zondag

De Nederlandse violiste Simone Lamsma wordt wereldwijd beschouwd als een zeer opvallende en boeiende muzikale persoonlijkheid, zowel door de pers als door haar collega’s en het publiek.

  • 12:00
  • 24,00
  • Klassiek
Niet beschikbaar

Door dirigent Jaap van Zweden wordt ze omschreven als één van de meest toonaangevende violisten ter wereld. Met haar uitgebreide repertoire soleerde Simone de afgelopen seizoenen met veel beroemde orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In het Munttheater speelt ze samen met pianist Robert Kulek, inmiddels een vertrouwde muzikale partner voor haar. Op het programma staan werken van Poulenc, Franck en Ravel. Een unieke kans om deze meestervioliste van dichtbij te aanschouwen en te beluisteren!

Voorafgaand zal er om 11:15 uur een inleiding plaatsvinden in de RICK concertzaal. Deze inleiding wordt verzorgd door Gert Geluk en is voor iedereen toegankelijk op vertoon van concertkaart

Het is een groot voorrecht om deze violiste, die een paar maanden later zal optreden met de New York Philharmonic o.l.v. Jaap van Zweden, te mogen ontvangen in het Munttheater.
Gert Geluk Programma-adviseur en inleider 'Muziekmatinee op zondag' concerten