do 23 mei

Noem het maar liefde

Toneelgroep Maastricht

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900).

  • 20:15
  • 25,00
  • Toneel
kaarten

Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert met Noem het Maar Liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding en het snakken naar echte liefde. De liefde gaat voorbij aan rangen, standen, leeftijd of praktische bezwaren. Het is de enige plek waar de mens echt vrij is. De liefde is immers een fictie die zich niets aantrekt van de werkelijkheid. Geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen, laat Ilja Leonard Pfeijffer op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de seksuele moraal anno nu.

De voorstelling speelt zich af in een hotel. In songs en scènes worden ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages van jong tot oud, van rijk tot arm. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar de echte liefde.

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua. De voorstelling wordt voorzien van livemuziek door een band o.l.v. Viktor Griffioen.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er om 19:30 uur een gratis inleiding plaats in de foyer van het Munttheater. U dient hiervoor dient u apart te reserveren.


Muziektheater over verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde
    Literair muziektheater om te koesteren