zo 18 nov 2018

Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880

Via de website en Theaterkassa van het Munttheater kunt u kaarten kopen voor het Premièreconcert `Van Horne' van Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 in de Dekenale Sint Martinuskerk op zondag 18 november 2018.

  • 15:30
  • Speciaal

De geschiedenis van Graaf Philips van Horne is dit jaar menigmaal verteld door de Aldenborgh, de stadsgidsen, de musical en vele anderen. Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 voegt daar nu een nieuwe dimensie aan toe: een muzikaal eerbetoon. Ter ere van de heldhaftige levens van Willem van Oranje en Lamoraal van Egmont zijn bekende muziekstukken gemaakt. Ons volkslied Wilhelmus is een ode aan Willem van Oranje en de klassieke Egmont Ouverture van Ludwig van Beethoven is opgedragen aan Lamoraal van Egmont. De derde persoon van dit illustere driemanschap, Graaf van Horne, moest het tot op heden echter zonder muziekstuk doen.

Om dit muzikale “gat” in de geschiedenis te dichten heeft Harmonie St. Joseph 1880 aan componist Rob Goorhuis de opdracht gegeven om een muziekwerk te componeren als eerbetoon aan Philips van Horne. Deze opdracht heeft hij met beide handen aangegrepen, hetgeen geleid heeft tot een prachtige compositie voor harmonieorkest.

Harmonie St. Joseph 1880 zal de “Van Horne” voor het eerst spelen in het officiële premièreconcert op zondag 18 november 2018. In de Dekenale Martinuskerk, in het bijzijn van de Philips van Horne, wiens hart hier begraven ligt, zal de “Van Horne” gespeeld worden. Daarnaast zal uiteraard ook de rest van deze geschiedenis zijn muzikale aandacht krijgen tijdens dit concert. Dat is bij de Kerkelijke wel in vertrouwde handen. Hiermee is de harmonie één van de trotse hoofdrolspelers in het van Hornejaar 2018 in Weert.

Klik hier voor meer informatie
Let op: Dit concert zal niet plaatsvinden in het Munttheater maar in de Dekenale Martinuskerk te Weert.