di 7 mrt

Richard Groenendijk

Voor iedereen beter (reprise)

Volgens de pers behoort Richard Groenendijk tot de grote komieken van ons land. Hij is openhartig, scherp, een tikkie vilein, vol zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En hij kan ook nog eens geweldig zingen.

  • 20:15
  • 23,50
  • Cabaret
Wachtlijst
  • Richard Groenendijk
  • Richard Groenendijk

Wegens succes staat Richard dit seizoen wederom in het Munttheater met zijn voorstelling ‘Voor iedereen beter’.

Ruim tweehonderd keer speelde Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling ‘Om Alles!’ in de Nederlandse theaters. Het zorgde voor uitverkochte zalen met razend enthousiast publiek en een nominatie voor de Poelifinario.

Ook deze opvolger werd juichend ontvangen. “Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is”, schreef de Volkskrant. Als er op dit moment iemand een zaal kan laten bulderen van het lachen, dan is het Richard wel. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is ‘Voor iedereen beter’.

Cabaretier Richard Groenendijk wint de Poelifinario 2022 in de categorie Entertainment voor zijn voorstelling Voor Iedereen beter
De Cabaretjury: “Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook Voor iedereen beter zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden en de misvatting dat het volk inferieur is aan de elite. Deze subtiele rode lijn tilt dit programma nog boven zijn eerdere werk uit.”

In Voor iedereen beter laveert hij behendig tussen de twee uitersten in zijn karakter: 'zie mij' en en 'laat me met rust'.