zo 18 dec

The Messiah – G.F. Händel

Ad Mosam BaRock, koor en orkest o.l.v. Huub Ehlen

Met trompetten, pauken, orkest, koor en topsolisten brengt Ad Mosam BaRock een hoogwaardige barokuitvoering van Händels Messiah in de Sint-Martinuskerk in Weert.    

  • 14:30
  • 36,00
  • Klassiek
kaarten

Het oratorium, bestaande uit drie delen, wordt integraal uitgevoerd. Prijzende koren, schallende trompetten en bezinnende aria’s begeleiden het levensverhaal van de Messias, van profetie en geboorte tot de wederopstanding.

Ad Mosam BaRock schijnt een nieuw licht op Händels meesterwerk en gaat in een frisse uitvoering met topsolisten opnieuw op zoek naar de dramatische kwaliteit van het inmiddels wereldberoemde oratorium. De teksten uit het Oude en Nieuwe Testament zijn voor deze uitvoering samengebracht door librettist Charles Jennens. Ze zijn niet alleen een tijdloze vertelling maar vooral een spannende beleving voor het oor en de ziel.

Het mooiste kerstoratorium  
The Messiah van G.F. Händel (1685 -1759) is hét meesterwerk van deze beroemde, in Duitsland geboren Engelse barokcomponist en het mooiste kerstoratorium dat we kennen. Trompetgeschal, ontroerende aria’s en populaire koren zoals het beroemde Halleluja weten ons nog steeds diep te raken. In de uitvoering in de Martinuskerk in Weert accentueert Ad Mosam BaRock het dramatische karakter van The Messiah.

AD MOSAM Barok, koor en orkest o.l.v. Huub Ehlen
Solisten: Lore Binon (sopraan); Daniel Elgersma (altus); Geoffrey Degives (tenor); Valerio Zanolli (bas)