vr 29 okt 2021

The Polestar Project

Vincent Houdijk & VinnieVibes

Vibrafonist Vincent Houdijk presenteert The Polestar Project, een ontmoetingsplaats voor een aantal zeer onconventionele instrumenten. In het project wordt Vincent Houdijk's vaste band VinnieVibes aangevuld door pioniers Kabeçao op hangdrum en Paul Hanson op elektrisch fagot.

  • 14:00
  • 17,50
  • Muziek
Niet reserveerbaar
  • The Polestar Project
  • The Polestar Project
  • The Polestar Project

Speciaal voor deze bezetting schreef Houdijk nieuw werk. Verwacht een mix van jazz, klassiek, minimal, pop en wereldmuziek, uitgevoerd door een gezelschap dat in de hele wereld haar gelijke niet kent. Voor de nieuwe composities putte Houdijk inspiratie uit de levensverhalen van deze pioniers, die op eigen houtje de kaders van hun uitzonderlijke instrumenten hebben moeten verkennen.

Zo is Hangdrum-specialist Kabeçaõ enorm bedreven in zijn virtuoze en meditatieve spel. De ‘Hang’ heeft hij letterlijk leren bespelen op straat, nadat hij dit instrument voor het eerst gespeeld zag worden door een straatartiest. Sindsdien reist hij de hele wereld over voor concerten en masterclasses.

Fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de elektrische fagot en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met zijn waanzinnige improvisaties. Geen wonder dat hij op het podium stond met o.a. Wayne Shorter, Randy Brecker, Bela Fleck, Peter Erskine en Don Cherry.

VinnieVibes:
Jasper van Damme saxofoon
Gersom Raams gitaar
Aram Kersbergen contrabas, basgitaar
Haye Jellema drums
Vincent Houdijk vibrafoon, malletkat

Special guests:
Paul Hanson Electronic Bassoon (USA)
Kabeçaõ Hangdrum (Portugal)


Ik ben op zoek gegaan naar instrumenten die, net zoals mijn vibrafoon, minder bekend of gebruikelijk zijn in een band
Vincent Houdijk