vr 25 jan

Lucretia Sings Gladys

Nationaal Theaterweekend 2019

Tijdens het Nationaal Theaterweekend op vrijdag 25 januari 2019 kan iedereen tegen een scherp tarief van € 10,00 (excl. theaterdrankje) komen genieten van ‘Lucretia Sings Gladys’ een ode aan Gladys Knight met Lucretia van der Vloot begeleid

  • 20:15
  • 10,00
  • Muziek
Niet beschikbaar
  • Lucretia Sings Gladys
  • Lucretia Sings Gladys

In deze soulvolle voorstelling vormen Lucretia Van Der Vloots verhalen en de schitterende Knight-songs de rode draad. Lucretia: “Haar muziek is voor mij mijn hele leven een bron van inspiratie. Enkele jaren terug zag ik haar voor het eerst live in de Royal Albert Hall in Londen. De tranen vloeiden bij haar opkomst en die avond besloot ik om haar te eren met een prachtige voorstelling. En die presenteer ik nu vol trots! Ik vertel verhalen uit mijn eigen leven; mooie momenten, onzekerheden, liefdes en ik zoek naar de parallellen van mijn leven en dat van Gladys”.

De Amerikaanse zangeres Gladys Knight behoort tot de grote soulnamen als Aretha Franklin, The Supremes en Etta James. Gladys scoorde mega hits als onder andere If I Were Your Woman’, ‘Midnight Train to Georgia’ en de James Bond soundtrack ‘Licence to Kill’.

Lucretia van der Vloot kun je kennen van o.a. ‘Big, Black & Beautiful’ samen met Michelle David en Rocq-e Harrell vormt Lucretia al meer dan vijftien jaar deze girl group. De combinatie van stemmen is uniek en het oeuvre veelzijdig. Van Motown tot disco, en van soulvolle ballads tot rock.

In deze voorstelling wordt Lucretia begeleid door een catchy live band. En drie achtergrond vocalisten vormen haar eigen ‘the Pips’; het trio waarmee Gladys Knight jarenlang optrad.