do 26 nov 2020

Peachez

Toneelgroep Maastricht heeft besloten om de tournee van Peachez te stoppen en de voorstelling in december 2020 live via online platform Zoom te spelen. Heeft u kaarten gekocht voor deze voorstelling in het Munttheater, dan ontvangt u zo snel mogelijk een e-mail over de verdere afhandeling.

  • 19:00
  • Toneel

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.

De voorstelling is een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Porgy Franssen speelt een professor op zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. |

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman.

Porgy Franssen (1957) studeerde in 1979 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is hij werkzaam bij talloze theatergezelschappen en bij diverse televisie- en filmproducties als freelance acteur en regisseur. Met Peachez is het de derde keer dat Porgy werkzaam is bij Toneelgroep Maastricht. In 2017 speelde hij Bram Moszcowicz in De advocaat (regie Michel Sluysmans, tekst Ilja Leonard Pfeijffer) en in 2018 speelde hij Gloucester in King Lear (regie Servé Hermans, tekst William Shakespeare, bewerking Jibbe Willems).

Maartje van de Wetering (1985) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Meteen na haar afstuderen werd ze actrice bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen, tot 2016 speelde ze daar in vrijwel alle voorstellingen. Na haar vertrek bij NNT in 2016 was ze te zien bij o.a. Orkater en ITA. Maartje speelde rollen in verscheidene films en televisieseries (o.a. Flikken Rotterdam). Eind 2017 won ze de finale van het televisieprogramma Maestro.

Axl Peleman (1971) is een bekende multi instrumentalist. Hij speelde in meerder bands waarmee hi bekend werd. Later werd hij een graag geziene en vaak vaste gast bij diverse tv-programma’s. Axl speelde in 2018 mee in La Superba van Toneelgroep Maastricht.

Wegens succes terug in het Munttheater met een verkorte versie!


Bewerking Pfeijffer-roman beste voorstelling van het jaar
Elsevier
…voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, in een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans.”
Volkskrant
Het is een werkelijk prachtige voorstelling. Naast ‘Noem het maar liefde’ mijn favoriet. Het taalgebruik van Ilja Leonard Pfeijffer en het talent en stemgeluid van Porgy Franssen lijken voor elkaar gemaakt.
Publiek over Peachez

Meer voorstellingen: