vr 20 sep 2019

Toneelhuis LFA

Tijdens 'De Aovend van ‘t Muulke' viert het Toneelhuis LFA de meest opvallende toneelprestaties van het afgelopen seizoen én de opening van het nieuwe toneelseizoen.Alleen op uitnodiging

  • 20:00
  • Gratis
  • Events
Niet beschikbaar
  • Toneelhuis LFA

De Aovend van ’t Muulke staat in het teken van liefde. Liefde voor toneel. Het hebben en uitspreken van waardering en het geven van een welgemeend schouderklopje voor iedereen die zijn of haar eigen theatergrenzen heeft opgezocht. En elkaar positief stimuleren om het volgende theaterseizoen nóg verder te gaan!

D’n Aovend van ‘t Muulke is de jaarlijkse uitreiking van de provinciale stimuleringsprijzen op het gebied van amateurtoneel. Gedurende het toneelseizoen bezoeken juryleden voorstellingen waarvoor een aanvraag tot jurering is ingediend bij Toneelhuis LFA. Vanuit een positief-kritische houding beoordelen deze juryleden de voorstelling op regie, spel, decor, originaliteit, enthousiasme. Vervolgens nomineert de jury de meest opvallende toneelprestaties die tijdens het seizoen hoge ogen hebben gegooid. Tijdens de Aovend van ’t Muulke reikt Toneelhuis LFA de Muulkes ter stimulering uit in onderstaande 8 categorieën:

– Meest opvallende voorstelling
– Meest opvallende jeugdvoorstelling
– Meest opvallende vormgeving

– Meest opvallende man in een grote rol
– Meest opvallende vrouw in een grote rol
– Meest opvallende man in een kleine rol
– Meest opvallende vrouw in een kleine rol
– Schaduwprijs*

* De Schaduwprijs wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzetten voor amateurtoneel.