za 19 dec

Nachttrein naar Lissabon

Ursul de Geer

Rasverteller Ursul de Geer neemt je mee in het verhaal van Raimund Gregorius: de leraar klassieke talen verlaat midden in de les zijn klaslokaal en vertrekt nog dezelfde nacht met de trein van Bern naar Lissabon.

  • 21:30
  • 20,50
  • Toneel
kaarten

Gregorius is in de ban geraakt van een boek van de Portugese arts Amadeu de Prado, waarin de diepste menselijke zielenroerselen indringend worden beschreven. Hij moet koste wat het kost naar Lissabon. Daar aangekomen gaat hij op zoek naar sporen van De Prado en komt hij in contact met mensen wier levens vervlochten zijn geweest met deze raadselachtige man.

Ursul de Geer is acteur en regisseur en werkte in het verleden voor televisie. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het theatervak als regisseur en als acteur bij onder andere de gezelschappen De Nieuwe Komedie en Toneelgroep Centrum vond hij een nieuwe uitdaging in het maken van televisie. Hij begon zijn televisiecarrière met de talkshow Ursul de Geer, maakte het beroemd en berucht geworden ’t Is hier fantásties en het alom geprezen programma Voor niets gaat de zon op. In 2001 keerde hij terug naar zijn oude vak; toneelregisseur.

Ursul de Geer heeft als regisseur zijn sporen verdiend met publieksuccessen als Gloed (winnaar van de Toneelpubliekprijs), Kentering van een Huwelijk, De Aanslag, Napoleon op Sint Helena, Haar naam was Sarah en Vele hemels boven de zevende.

 


Een literaire solo naar het boek van de Zwitserse auteur Pascal Mercier
Fijnzinnige, interessante bespiegeling op leven en tijd
Trouw