di 18 dec 2018

Van de koele meren des doods

Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter e.a.

Na het prachtige `Eline Vere’ komt Ger Thijs met een waardige opvolger: de literaire klassieker `Van de koele meren des doods’ van Frederik van Eeden.

  • 20:15
  • 30,35
  • Toneel
Niet beschikbaar
  • Van de koele meren des doods
  • Van de koele meren des doods
  • Van de koele meren des doods
  • Van de koele meren des doods

Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, is op zoek naar de ware liefde. Maar wie is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en haar moeder kan maken.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er om 19:30 uur een gratis inleiding plaats in de foyer van het Munttheater verzorgd door Reinier Bulder.
De inleiding zal gaan over het fin-de-siècle, toen schrijver-psychiater Frederik van Eeden de roman schreef, en over de parallellen tussen het ambivalente leven van de schrijver en de innerlijke tegenstellingen van zijn beroemde romanpersonage. Vervolgens wordt ingegaan op de keuzes van bewerker en regisseur Ger Thijs. Hij heeft de beschrijvende, archaïsche taal van de roman vertaald naar levendige, tijdloze toneeldialogen. Tenslotte komt de frisse visie van actrice Hanne Arendzen op haar personage Hedwig aan bod. Hoe geeft zij de tragische gebeurtenissen en de extreme stemmingswisselingen van Hedwig vorm?
U dient voor deze inleiding apart te reserveren.

 


Hanne Arendzens Hedwig trilt en zindert van hoop, verliefdheid en levenslust. Geef die vrouw een Theo
Volkskrant
In begrijpelijk toneel een verhaal vertellen zonder overwoekerende melodramatische opsmuk een kans te geven. Knap werk, mooi gedaan!
Scenes
Hanne arendzen is kwetsbaar in haar wispelturigheid
Theaterkrant
Hanne Arendzen is imponerend in ‘Van de koele meren des doods
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/23/hanne-arendzen-is-een-imponerende-hedwig-in-van-de-koele-meren-des-doods-a2756328