za 21 sep 2019

Vannacht naar Dag

Een gratis performance bij zonsopkomst inclusief ontbijt In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding Weert organiseert de gemeente Weert de bijzondere  muzikale vertelling 'Vannacht naar Dag' over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen in het gemeentehuis.

  • 06:24
  • Op locatie

De performance ‘Vannacht naar Dag’ begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag. De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt er enkele zoals de geschiedenis van haar moeder bij de slag om Arnhem, van Montgomery en het leger, van het Joodse kind dat gered wordt, van de Duitse beul en zijn kleinkind en van de Italiaanse partizaan die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen.

De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten ons de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht waarbij we tijdens het ontbijt onze verhalenen gedachten gaan delen.

Na de voorstelling is er een gezamenlijk ontbijt met het publiek waar ervaringen gedeeld kunnen worden.

Ik wil met de muziek en de verhalen mensen ontroeren en openen. Als mensen naar elkaars verhaal luisteren ontstaat er begrip en betrokkenheid. Dan is oorlog geen optie meer
Quirine Melssen