za 19 nov

Wokmuziektheater

La belle Hélène

La Belle Hélène is misschien wel het bekendste werk van componist Jacques Offenbach. Een doldwaze muzikale komedie, vol met groots opgezette koren, prachtige aria’s, een erotisch duet, een bombastisch trio en heel veel humor.

  • 20:15
  • 24,00
  • Uit de regio
kaarten

Het verhaal is gebaseerd op de klassieke mythologie en vertelt hoe prins Paris de mooiste vrouw van de wereld ontmoet: Helena, koningin van Sparta. Ze was hem beloofd door de godin Venus, maar jammer genoeg wel al getrouwd met de koning van Sparta. Dus zit er niets anders op dan haar te ontvoeren…

Met deze productie viert Wokmuziektheater haar 40-jarig bestaan. Uitgevoerd door Wokmuziektheater Weert, met medewerking van Stichting Opera Parkstad , Ataneres Ensemble, solisten en studenten vooropleiding musical van het Valuascollege Venlo.

Voorafgaand aan de voorstelling La Belle Hélène vindt er om 19:30 uur een gratis inleiding plaats in de Cubislounge van het Munttheater. Deze inleiding wordt verzorgd vanuit het gezelschap en geeft je vaak meer achtergrondinformatie over de voorstelling.