vr 23 nov

Wokmuziektheater

Passie en Wraak

Twee opera's op één avond: 'Cavalleria Rusticana’ en 'Le Villi'.  Uitgevoerd door het Wokmuziektheater met de vier solisten: bariton Lionel von Lawrende,  sopraan Magali Mayenne en de tenoren Walter Seywald en Raimonds Pocs.

Niet beschikbaar

Met zijn eerste opera ‘Cavalleria Rusticana’ werd componist Mascagni wereldberoemd. Wie kent niet het muzikale intermezzo en het magistrale `Regina Coeli’? ‘Le Villi’, de eerste opera van Puccini, was bij de première een groot succes, maar werd daarna nog weinig uitgevoerd.

De scenische uitvoering van WOK Muziektheater is een Nederlandse première! Beide opera’s vertellen een verhaal vol liefde, passie, ontrouw, jaloezie en wraak. De man valt voor een femme fatale en verraadt zo de vrouw die van hem houdt. Daarvoor wordt hij met de dood gestraft. Uitgevoerd door WOK Muziektheater, met medewerking van Stichting Opera Parkstad, het Atanares Ensemble en solisten en studenten dans van het Valuascollege Venlo.

Voorafgaande aan de uitvoering (drie kwartier voor aanvang) is er een gratis inleiding in de Cubislounge. U hoeft hiervoor niet apart te reserveren.

Le Villi: fascinerende sprookjesopera met indrukwekkende dans. Cavalleria Rusticana; Italiaanse opera op zijn allerbest.Warmbloedig, heftig en o zo mooi!
John van Cauteren Regisseur

Een Italiaanse opera-avond vol passie, ontrouw, jaloezie en wraak!