Danseres Ellen Landa van Scapino Ballet Rotterdam wint aanmoedigingsprijs

Stichting Dansersfonds ’79 heeft de winnaars van zijn jaarlijkse dansprijzen bekendgemaakt. De jaarlijkse Aanmoedigings-prijs wordt ditmaal uitgereikt aan danseres Ellen Landa, die bij Scapino Ballet Rotterdam, aldus de jury, ‘een opvallende plaats inneemt binnen de internationaal samengestelde groep’ en ‘danstechnisch sterk en constant, gedreven en dienstbaar is’.

De 31-jarige Ellen Landa is sinds 2014 verbonden aan Scapino waar zij een van de gezichtsbepalende dansers is. Ze danste karakteristieke rollen in voorstellingen als Pas de deux, Pablo, Scala en TING! De jury noemt met name ook haar rol in de recente productie OSCAR. Ook kreeg zij veel waardering voor haar rol in de operaproductie Opera Melancholica, in samenwerking met OPERA2DAY. Op dit moment is zij te zien in de voorstelling Casablanca van artistiek directeur Ed Wubbe.

Ed Wubbe: “Wat ben ik blij dat Ellen Landa deze mooie prijs van het Dansersfonds krijgt toegekend! Ellen is een gevoelige danser die door haar intensiteit en inleving het publiek weet te ontroeren. Zij is een opvallende verschijning die de kunst verstaat om aan alles wat ze danst urgentie en kwaliteit te geven. Deze prijs is een verdiende erkenning voor haar talent en een mooie aanmoediging om zich nog verder te ontwikkelen.”

De hollywoodklassieker Casablanca is te zien op dinsdag 20 december in het Munttheater. Kaarten zijn via deze link te koop