Educatie

Het Munttheater rolt de loper uit voor cultuureducatie in schooljaar 2020-2021

Een bezoek aan een theatervoorstelling doet ongelooflijk veel met het jonge brein. Live theater neemt kinderen mee in een magische wereld, prikkelt hun fantasie, inspireert, spoort het creatieve denken aan en daagt uit.

Educatieprogramma 2020-2021

Het Munttheater wil zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met deze voor hen vaak nieuwe en onbekende wereld.

Voor het schooljaar 2020-2021 staat er voor alle leerlingen van het primair onderwijs een passende voorstelling voor elke groep in ons educatief aanbod, die past in de belevingswereld van hun eigen leeftijd. Aan elke voorstelling is een educatieprogramma gekoppeld, met achtergrondinformatie, opdrachten en filmpjes om het theaterbezoek voor te bereiden, en na afloop de voorstelling na te bespreken in de klas. Alle voorstellingen sluiten aan op de – op school geldende – kerndoelen en zijn veelal uitgezocht in samenspraak met het onderwijs. De voorstellingen vinden plaats op vaste data onder schooltijd. Alle theaterdisciplines komen in het programma aan bod: toneel, dans, theatercollege en (klassieke)muziek.

Bijzondere Backstage Theater Tour


Wil je op een ander moment, buiten deze voorstellingen om, het Munttheater met de klas backstage bezoeken? Ook dat kan! Voor groep 5 t/m 8 is er de ‘Bijzondere Backstage Theater Tour’, ontwikkeld in samenwerking met jeugdtheatergezelschap Het Laagland. Een theatrale interactieve rondleiding achter de schermen van het theater. Een beleving van anderhalf uur waarbij de leerlingen zelf op de vloer aan de slag mogen, en ze plekken bezoeken waar het publiek normaal niet mag komen!

LEUKER DAN DIT WORDT LEREN NIET!

Nieuwsgierig naar het schoolprogramma 2020-2021? Vraag onze educatiemap aan via de educatiemedewerker van het Munttheater Gertie Poels via mail: g.poels@munttheater.nl. Ook voor alle andere vragen over onze jeugdvoorstellingen uiteraard!

Agenda