Educatie

Het Munttheater rolt de loper uit voor cultuureducatie

Een bezoek aan een theatervoorstelling doet ongelooflijk veel met het jonge brein. Live theater neemt kinderen mee in een magische wereld, prikkelt hun fantasie, inspireert, spoort het creatieve denken aan en daagt uit. Het Munttheater wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met deze voor hen vaak nieuwe en onbekende wereld. Zie onder aan deze pagina onze educatievoorstellingen.

Ieder schooljaar staat er voor alle leerlingen van het primair onderwijs een passende voorstelling voor elke groep in ons educatief aanbod, die past bij de belevingswereld van hun eigen leeftijd. Aan elke voorstelling is een educatieprogramma gekoppeld, met achtergrondinformatie, opdrachten en filmpjes om het theaterbezoek voor te bereiden, en na afloop de voorstelling na te bespreken in de klas. Alle voorstellingen sluiten aan op de – op school geldende – kerndoelen en zijn veelal uitgezocht in samenspraak met het onderwijs. De voorstellingen vinden plaats op vaste data onder schooltijd. Alle theaterdisciplines komen in het programma aan bod: toneel, dans, theatercollege en (klassieke)muziek.

Naast deze programmering is er de ‘Bijzondere Backstage Theater Tour’ voor de groepen 5 t/m 8 die gedurende het gehele schooljaar aangevraagd kan worden.

LEUKER DAN DIT WORDT LEREN NIET!

Inschrijven
Inschrijven voor één of meer voorstellingen kan via dit formulier
Inschrijven voor de voorstelling Expeditie Orkest van philharmonie zuidnederland kan via deze link

 

Educatie voor Voortgezet Onderwijs
Voor het VO kan er op aanvraag een voorstelling geboekt worden. Al naar gelang het thema en beschikbaar budget gaan we samen op zoek naar een theaterbeleving op maat.

Vragen over ons educatie-programma? Stel ze aan de educatiemedewerker van het Munttheater Gertie Poels via mail: educatie@munttheater.nl.

 

Agenda