Ontdekkingstocht Graaf Philips van Horne

Meer dan 1200 leerlingen en 150 begeleiders lopen de komende dagen langs historische plekken in de Weerter binnenstad en ontmoeten daar historische figuren uit de tijd van Graaf Philips van Horne , die de kinderen het levensverhaal van deze beroemde inwoner van Weert laten beleven.

Deze interactieve theaterontdekkingstocht is een initiatief van Ku+Cu waarin Munttheater, Bibliocenter, Erfgoedcluster en RICK samenwerken. Tot en met vrijdag 1 juni starten er dagelijks ongeveer 6 bovenbouwgroepen van basisscholen uit Weert en directe omgeving in het Stadspark.

Philips zelf maakt zijn opwachting! In een koets rijdt hij de kinderen tegemoet, en vertelt hen over zijn belangrijke werk voor de koning van Spanje, Philips de Tweede. Bij de poort van het Kasteel passeren ze boer Krelis die steunend en kreunend met zijn hoofd in het schandblok. De boer kan zijn ‘tienden’ niet betalen, en Graaf Philips straft hem met harde hand! Dorpsgek Martien neemt de kinderen mee via de Oelemarkt waar ze terecht komen in een beeldenstorm bij de Zusters Birgittenessen.  Artiesten, marktlieden en een heuse vuurdanseres treden op de Markt op! De kinderen krijgen een lekkere wafel en lopen verder in de richting van het Bibliocenter. Hier draagt Reinout de troubadour zijn gedicht over graaf Philips voor, en is er tot slot nog een evaluerende activiteit.

De theaterontdekkingstocht is een initiatief van Ku & Cu. Een samenwerkingsproject van de culturele instellingen, Rick, Munttheater, Erfgoedcluster en Bibliocenter. Het script is in handen van Frits Criens en Elke Nieskens verzorgt de regie. Met dank aan de vele vrijwilligers, kostuumverhuur Incognito Roermond, Eynderhoof, Kr8tig en houthandel Scheijmans.