Gratis gebruik Munttheater door culturele verenigingen dankzij coronagelden

Culturele clubs mogen één dag gratis de zaal gebruiken, door coronabijdrage provincie en gemeente.

Het afgelopen jaar heeft het Munttheater coronagelden van de Provincie Limburg mogen ontvangen, met medefinanciering van de Gemeente Weert. Bedoeld om onder andere Limburgse makers en amateurverenigingen te ondersteunen en ze te helpen bij het overleven van de coronacrisis en de gevolgen hiervan. Deze gelden worden nu ingezet en maken het mogelijk dat alle verenigingen in 2022 en de eerste helft van 2023, één dag gratis de theaterzaal van het Munttheater kunnen gebruiken.

Directeur Colinda Vergouwen over het gratis gebruik van de theaterzaal: “Het Munttheater biedt, naast een divers aanbod van professionele voorstellingen, vooral ook ruimte aan lokaal talent om zich te presenteren aan de Weerter samenleving. We merkten echter in het eerste kwartaal van dit jaar, dat veel voorstellingen niet door gaan en verhuuropties in seizoen 22-23 komen te vervallen, omdat het voor verenigingen na twee jaar corona financieel zeer lastig is om de kosten van een productie te dragen dit jaar. We zijn dan ook zeer blij dat we de door de Provincie Limburg en Gemeente Weert in 2021 beschikbaar gestelde coronagelden nu in kunnen zetten om de zaalhuur te compenseren. Naar verwachting biedt dit het lokaal talent meer ademruimte om tóch een productie op de planken te brengen. We hopen dat verenigingen hiermee weer positieve impulsen ervaren en krijgen.”

Aanmelden
Indien men gebruik wil maken van het aanbod om gratis één dag de Theaterzaal te gebruiken en voor de voorwaarden, kan contact opgenomen worden met de afdeling verhuur en evenementen, via zakelijk@munttheater.nl. Iedere culturele vereniging uit de regio Weert kan in de actieperiode tot en met 30 juni 2023, eenmalig gebruik maken van dit aanbod.