Gratis Provisus theatercollege voor groepen 7 en 8 in het Munttheater

Op maandag 12 en dinsdag 14 juni a.s. organiseert Stichting Provisus in samenwerking met het Munttheater een gratis inpirerend theatercollege voor alle groepen 7 en 8 uit hun werkgebied.

In navolging van de succesvolle theatercolleges van André Kuipers in 2017 en Diederik Jekel in 2019 komt ditmaal een man die als geen ander dé grote thema’s van de nabije toekomst in de schijnwerpers zet: Koert van Mensvoort. Koert zal een op maat gemaakt theatercollege geven dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen die aan de vooravond staan van het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs.

Koert van Mensvoort: Next Nature filosofie
Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof het meest bekend vanwege zijn Next Nature filosofie, die zegt dat als we de grote uitdagingen van ons huidige tijdperk het hoofd willen bieden we niet terug, maar vooruit moeten naar de natuur. We bevinden ons op een kruispunt waarin we de relatie tussen mens, natuur en technologie anders gaan zien. Koert houdt zich bezig met onderwerpen als Artificial Intelligence, Big Data, Circulaire Economie, Creativiteit, Innovatie, Internet of Things, Natuur, Robotica en Trends. Dit alles weet hij te verpakken in een inspirerend college speciaal toegespitst op deze leeftijdsgroep. Met prachtig beeldmateriaal en begrijpelijke taal voor alle niveau’s.

Extra avondcollege voor het gehele onderwijspersoneel
Speciaal voor al het onderwijspersoneel geeft Koert van Mensvoort op verzoek van Provisus op maandagavond 13 juni om 19:30 een extra theatercollege speciaal voor volwassenen. Koert heeft in de afgelopen jaren meer dan 300 lezingen gegeven op zes verschillende continenten waar hij op een interactieve en inspirerende manier met het publiek zijn kennis deelt. Een mooie buitenkans dus die Provisus biedt aan onderwijzend Weert.

Alle informatie over deze theatercolleges zijn terug te vinden via de speciale pagina op de website van het Munttheater: https://www.munttheater.nl/provisus-theatercollege-koert-van-mensvoort