Coronamaatregelen

Veilig naar het theater
Wij vinden het heel belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor onze gasten, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het Munttheater kan bezoeken.

Het Munttheater houdt zich aan de maatregelen van het RIVM, de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio en hanteert het protocol van de VSCD (brancheorganisatie van theaters). Als deze regels veranderen, zullen wij deze wijzigingen volgen.

Kaarten kopen
Koop je kaarten via onze website. Print je kaarten zelf uit of download deze op je telefoon. Het online reserveringssysteem kiest voor jou de beste beschikbare plaatsen met een veilige 1,5 meter afstand tot andere bezoekers. Je kunt dus zelf geen zitplaatsen kiezen. Vanwege de tijdelijke beperkte zaalcapaciteit kun je voor sommige voorstellingen maximaal 4 kaarten per adres kopen. Wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt, maak dan aparte bestellingen, zodat we je op 1,5 afstand kunnen plaatsen.
Bestaat je huishouden uit meer dan 4 personen en wil je meer kaarten bestellen? Neem dan contact op met onze collega’s van de theaterkassa, via theaterkassa@munttheater.nl of 0495-513 575. Zij helpen je graag verder.

Jouw en onze gezondheid staat voorop
Wij gaan ervan uit dat je geen verkoudheidsklachten of koorts hebt als je naar het theater komt. Heb je toch (milde) klachten op de dag van de voorstelling, dan kunt je je kaarten kosteloos annuleren tot 4 uur voor de voorstelling. Het aankoopbedrag van je kaarten wordt dan omgezet in een Munttheater tegoed. Wanneer je het Munttheater bezoekt, vragen wij je om je aan de corona richtlijnen te houden.

Servicemail
Extra informatie krijg je enkele dagen voor aanvang van de voorstelling via een servicemail. In deze mail lees je de laatste informatie die belangrijk is voor een bezoek aan het Munttheater. Houd daarom je mailbox goed in de gaten.

Wat vragen wij aan jou?

 • Hoe graag wij je ook verwelkomen; wij verzoeken je om niet naar het theater te komen als je ziek bent. Ook niet als je milde klachten hebt, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Bij twijfel kunnen onze medewerkers je vragen om het theater te verlaten.
 • Kom je met je eigen huishouden of met maximaal 4 personen, dan kunnen jullie bij elkaar zitten.
 • Was je handen vóór je bezoek aan het Munttheater en ook in ons gebouw met water en zeep en schud geen handen. Wij zorgen voor voldoende zeeppompjes en desinfecterende spray.
 • Kom niet te vroeg, het Munttheater is geopend 60 minuten voor aanvang van de voorstelling.
 • Houd overal in het gebouw 1,5 meter afstand van anderen. In de zaal zorgen wij voor een gepaste afstand; wij verzoeken je daar zelf ook bij de entree, in de foyer en de toiletten op te letten.
 • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.

Wat doet het Munttheater om je bezoek veilig te maken?

 • Het Munttheater volgt het protocol Heropening Theaters en Concertzalen van de VSCD.
 • Bij het kopen van je tickets kun je tijdelijk niet je eigen stoel selecteren zoals je gewend bent. De plaatsen worden aan de hand van het Best Available Seats principe door het ticketing systeem bepaalt.
 • Ook na de voorstelling letten we op elkaar. Wij verzoeken je na afloop even te blijven zitten, zodat onze medewerkers ervoor kunnen zorgen dat jij en alle andere bezoekers op voldoende afstand van elkaar de zaal kunnen verlaten.
 • Om het houden van afstand eenvoudiger te maken hebben we looproutes aangegeven.
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen, zoals kuchschermen, en wij zorgen voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals toiletten, deurknoppen, trapleuningen en liftknop.
 • Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden. Je kunt gebruik maken van de toiletten en lift.