Munttheater Kerstspecial

Muzikaal kerstcadeau op 2e kerstdag

Achter de schermen hebben wij hard gewerkt aan een mooi kerstcadeau voor u, ons trouwe publiek. Artiesten missen het optreden, het team van het Munttheater mist het werken voor en achter de schermen bij voorstellingen, en vooral missen we u, onze gasten.

Daarom hebben we een prachtige muzikale Kerstspecial met lokale artiesten gemaakt, die tweede kerstdag om 15.00 uur wordt uitgezonden op WeertFM TV (Ziggo 40/36, KPN 1417 en overige providers 2064), met een herhaling in de avond.

Het programma is ook te zien via de websites en social media platforms van Weert de Gekste, MLA en op onze eigen website. Daar kunt u het ook nog altijd terugkijken op een ander moment in de kerstvakantie.

Het muzikale programma wordt verzorgd door gevestigde artiesten en aanstormend talent: Erik Fikken, Jens Vossen & Anne-Brechtje Deelstra, Jos Verspagen, Klein Orkerst (foto), Linda Smeets, Mark & Wilhelmien met Stef & Lieke Fonteijn, Ronald & Carien Moonen, Senna Sage, Ton Wolter en Turnback & The Blazing Babes. Zij brengen herinneringen terug, zingen bekende kerstnummers, zorgen voor meezingers en laten u zelfs swingen voor de tv.


Linda Smeets
Linda’s prachtige warme stem en breed repertoire maken haar tot een veelzijdige zangeres en singer-songwriter. Ze schrijft zelf nummers in de stijl van KT Tunstall, Sheryl Crow, Aimee Mann, Carol King en James Bay. In 2019 stond ze nog met haar band op het podium van het Munttheater met haar eigen voorstelling South by South. Sinds corona biedt Linda the Juke Box Sessions aan.  Je kunt je eigen verzoeknummer aanvragen en je persoonlijke verhaal bij dat nummer vertellen. Ze stond in grote zalen als het Ahoy, Carré, De Heineken Music Hall en trad op met Rowwen Hèze en Guido’s Orchersta. Linda verrast u met een sfeervolle Kerstmedley en het bekende nummer ‘Always remember us this way ’van Lady Gaga uit A Star is born.

Amigos Para Siempre
Erik Fikken, Ton Wolter en Ronald & Carien vormen al jaren dit klassieke kwartet. Ze nemen je mee terug in de tijd met een vrolijke opera medley.

Erik Fikken
Erik Fikken is een veelzijdig Weerter entertainer. Hij was tot 2020 artiest in de Boonte Aovendje. Momenteel is hij lid van ‘Tejatergroep Weertse Prei en geeft hij theatrale rondleidingen aan schoolklassen in het Munttheater als Meneer Hamlet. Naast zijn optreden met Amigos Para Siempre tijdens de Kerstspecial, zingt hij solo Ut paetje, de limburgse versie van Sonnevelds Langs het tuinpad van mijn vader.

Ronald & Carien
Sinds hun deelname aan het LVK in 2010 zijn ze onder andere als ‘Duo Difference’ te horen op feesten, etc. Ze hebben een eigen carnavals repertoire met onder andere liedjes als ‘Limburg leaftj’ en hun allernieuwste hit ‘Vastemêrge, vastemiddig, vastelaovendj’. Nu zullen ze het romantische duet Let it snow zingen.

Ton Wolter + trompetist Jos Verspagen
Ton Wolter is een echte ras-artiest, je hebt hem misschien al een keer gezien als Thorsten von Lippe Biesterfeld of Tonny Sjordaan of look-alike van Eddy Wally . Ton treedt veel op in Duitsland, België en Nederland. Voor de Kerstspecial brengt hij samen met trompettist Jos Verspagen het bijzondere Miên gebed.

Senna Sage
De Weertse Senna Sage schrijft vooral over persoonlijke en vaak herkenbare situaties. Ze waardeert de kleine dingen en weet dit mooi te vertalen naar haar muziek. Waar je in het genre van pop/rock een stoere meid met grote mond verwacht, weet zij hier een geheel eigen invulling aan te geven met een nobele, zachte uitstraling en lief karakter. Vergis je niet, want achter de blonde krullen schuilt een sterke stem waar zij flink mee kan uithalen. In juni heeft ze haar eerste singel Only Human uitgebracht. Samen met gitarist Dennis Verheul brengt ze dit nummer en verrast ze met  All I want for Christmas van Mariah Carey.

Klein Orkerst
Klein Orkerst is een muzikale groep vrienden die ervan geniet om 4-stemmig te zingen en het publiek te entertainen met muzikale klanken. Het gezelschap bestaat uit Teun Stienen, Renee Klaver, Janneke van Reenen en Rens Teunissen. Klein Orkerst verwijst naar het onstaan van de groep tijdens Kerstmis. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een ensemble voor alle gelegenheden. In september traden ze op tijdens het Cultureel Lint, nu verrassen ze u met de kerstklassiekers ‘Baby it’s cold outside’ en ‘Joy to the world’.

Mark & Wilhelmien met Stef en Lieke Fonteijn
Mark & Wilhelmien ( Duo WM) zijn al beken bij vele Weertenaren, vooral door hun Vastelaovendhits. Nu treden ze op samen met hun zoon Stef en dochter Lieke en brengen een Kerstmedley met echte meezingers als Everybody loves somebody, Wonderfull World, Dreaming of a white Christmas, Santa Claus is coming to town en natuurlijk Jingle Bells. Stief begeleidt hen op de vleugel met de klassieker Winter Wonderland van Bing Crosby.

Turnback & The Blazing Babes
Turnback & The Blazing Babes, negen perfect op elkaar ingespeelde muzikanten. De ‘blazing babes’ Inge en Sanne, twee topzangeressen die met hun krachtige stemmen elk genre aankunnen en, zéker ook met hun looks en stage presence, het publiek in vuur en vlam zetten. Als zij je niet al wegblazen, dan doet hun knallende blazerssectie dat alsnog. Met René op trombone, Bob op saxofoon en Frank op trompet komen hun nummers écht tot leven. Niks knalt er zo in als een scheurende saxsolo. Ja, misschien zo’n stormachtige solo van Pieter, onze drummer. Die samen met Joep op basgitaar, Hans op gitaar en Tugan op toetsen het strakke combo vormt, dé basis en energieke groove van de bekendste coverband van Weert. Laat u omverblazen door hun versie van Mesmerized.