Munttheater neemt deel aan Nationaal Theaterweekend 2018

Het Munttheater neemt dit jaar deel aan het Nationaal Theaterweekend, dat plaatsvindt op 26, 27 en 28 januari 2018.

 

Directeur Brigitte van Eck: “Dit weekend is voor iedereen die normaal gesproken niet zo snel een theater bezoekt, dé gelegenheid om op een hele laagdrempelige manier kennis te maken met de bijzondere beleving van een theatervoorstelling. Ik kijk ernaar uit om iedereen persoonlijk welkom te heten in onze gezellige foyer en intieme theaterzaal.

Hoewel het programma nog niet bekend is, kan iedereen al wel een kaartje kopen voor één van de voorstellingen voor slechts € 10,-. In het Munttheater zijn tijdens het theaterweekend drie voorstellingen te zien. Op vrijdagavond 26 januari is er een spetterend theaterconcert, zondagmorgen 28 januari een grappige voorstelling voor de allerkleinsten (vanaf 2 jaar) en zondagavond kun je genieten van cabaret. Welke voorstellingen dit precies zijn, blijft nog even geheim tot 19 december. Alle informatie is hier terug te vinden.

Nationaal Theaterweekend
Om het theater-vak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig en fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds* het Nationaal Theaterweekend in het leven geroepen. De eerste editie vond in 2016 plaats met vijftig deelnemende theaters en 100.000 bezoekers. In 2017 namen er zestig theaters deel aan het weekend met 125.000 bezoekers. Voor 2018 zullen er ruim zeventig theaters deelnemen die in dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aanbieden voor slechts € 10,- per voorstelling.