Munttheater presenteert programma en brochure theaterseizoen 2019-2020

Op maandagavond 13 mei presenteerde het Munttheater het nieuwe programma en de brochure voor theaterseizoen 2019-2020 aan Hartsvrienden, abonnementhouders en de pers tijdens de jaarlijkse Preview. Een volle zaal genoot van de presentatie die deze keer het thema ‘Diva’s’ droeg. In een decor vol glitter en een grote showtrap verzorgden L1 presentator Henk Hover en directeur Brigitte van Eck de presentatie van het nieuwe programma.

Programma
Diva’s is een thema dat als een rode draad door de nieuwe programmering loopt. Zo komen Lenette van Dongen en Tineke Schouten, maar ook multi-talent Ellen ten Damme. Onze eigen Limburgse diva Renée van Wegberg gaf een optreden met liedjes uit haar programma List, Shaffy en Piaf. Maar ook de jonge sopraan Nienke Nasserian, dochter van een Masai stamhoofd, zong stukken uit haar bijzonder tweeluik Masai & Mzungu.

Dit seizoen staan er een groot aantal tribute bands op het programma, met odes aan o.a. Buddy Holly, Creedence Clearwater Revival, Bruce Springsteen, Elton John en Rod Stewart. Een bijzonder concert is The Stones versus The Beatles battle, waarbij de zaal ook in 2 fanvakken wordt ingedeeld. Diva Petra Berger gaf live alvast een tribute aan Barbra Streisand.

Daarnaast veel toneelvoorstellingen waaronder zelfs 4 producties van Toneelgroep Maastricht: ‘The Great Gatsby’ met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol, ‘De laatste getuigen’, ‘De vier heemskinderen’ van Frans Pollux en ‘Peachez’ van huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer, met in de hoofdrol Porgy Franssen. Franssen speelt ook in ‘Tonio’, naar het boek van A.F.Th. van der Heijden. ‘Hendrik Groen’ komt met deel 2 en Het Nationaal Theater met toneeldiva’s Ariane Schluter en Romana Vrede spelen ‘Sexual Healing’.

Erik Fikken en Brenda Wijen presenteerden de Uit de Regio voorstellingen in een bekende Bonte Avond act. Bijzonder is dit seizoen weer de productie van Trix Reintjens. Maar liefst 3 dagen staat ‘Roméo en Juliette’ in het Munttheater. Stichting Wieërt Amezieërtj brengt twee dagen lang een schitterende kerstshow met cabaret en muziek.

Binnen het cabaret aanbod is er een bonte mix van de gevestigde orde en jong nieuw talent. Na lange tijd komt Urbanus weer naar Weert. Ook Pieter Derks, Veldhuis en Kemper en Ali B staan op het affiche, samen met aanstormend talent als  Martijn Kardol, Rayen Panday, Nienke Plas en Max van den Burg, die live een stukje uit zijn nieuwe show presenteerde. De Klassieke muziek serie haalt dit seizoen grote namen als het Ruysdael Kwartet en celliste  Quirine Viersen naar de concertzaal. Maar ook hier weer jonge musici; zoals Ensemble Ongestreken rondom de Weerter harpiste Michelle Verheggen.

Brochure
Wethouder Geert Gabriëls nam het eerste  exemplaar van de nieuwe  brochure in ontvangst van directeur Brigitte van Eck. De brochures worden deze week per post bezorgd in Weert en omgeving en zijn verkrijgbaar aan de Theaterkassa. Voor de digitale versie van onze brochure klik hier: https://www.munttheater.nl/over-ons/brochure2019-2020/

Vrije verkoop
Het nieuwe programma is reeds zichtbaar op de website van het Munttheater, Hartsvrienden en abonnementhouders kunnen met voorrang bestellen. De vrije verkoop via de website start maandag 20 mei om  12.00 uur via de website en op woensdagmiddag 22 mei vanaf 12.30 uur aan de Theaterkassa. Kijk voor meer info op www.munttheater.nl.

Foto Brigitte van Eck en Geert Gabriëls met de eerste brochure ( foto: Rob Nijpels fotostudio)