Openingsweekend Munttheater met veel gratis voorstellingen voor jong en oud

Zaterdag 17 en zondagmiddag 18 september gaan de deuren van het Munttheater weer open. Er zijn op zaterdag gratis rondleidingen, een gratis cabaretvoorstelling in de openlucht en een interactief kinderprogramma.

Op zondagmiddag staat er een bijzondere muziektheatervoorstelling op het programma die dat weekend in wereldpremière gaat

Tijdens deze lange hete zomer is er hard doorgewerkt aan de realisatie van een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie en nieuw sanitair. Het gebouw is klaar voor een nieuw seizoen vol mooie voorstellingen.

Gratis rondleidingen
Altijd al eens willen kijken hoe het theater er achter de schermen uit ziet? De medewerkers van het Munttheater nemen iedereen graag mee op een tochtje door het theater. Je bezoekt de kleedkamers, artiestenfoyer en natuurlijk mag je op het toneel, daar waar de artiest in de schijnwerpers staat. De rondleidingen starten op zaterdag 17 september om 13:00, 14:00 en 15:00 uur en zijn gratis, wel belangrijk om eerst een kaartje te reserveren via de website. Vol is vol.

Familieprogramma
Tussen 13:00 en 16:00 uur ligt de rode loper uit voor alle kinderen vanaf 2 jaar. Een Meet en Greet met Bumba, knutselworkshops, een kinderfoodtruck, glittertattoo’s , schminken en de kindervoorstelling ‘Vlieg eens vlug’ van Bram van Beusekom (2+) staan op het programma. Voor een overzicht van het volledige programma kijk op munttheater.nl/agenda/openingsweekend.

Gratis Klapstoelcabaret
Zaterdagavond wordt het loading dock en de parkeerplaats aan de achterzijde van het Munttheater omgetoverd tot een gezellig buitentheater. Iedereen is welkom bij het Klapstoelcabaret met caberatier en vlogger Musa, singer songwriter David Heijmans en cabaretiere Anne Neutenboom. Iedereen mag zijn eigen klapstoel en fleecedekentje meenemen. Bij slecht weer vindt de voorstelling op het toneel plaats. Hiervoor dienen de gratis tickets wel vooraf gereserveerd te worden via de website.

Pássaro do Paraíso door Carla Maffioletti met orkest Heritage Sinfonietta
Op zondagmiddag 18 september neemt sopraan Carla Maffioletti (voormalig soliste bij André Rieu), samen met het nieuwe Limburgse kamerorkest Heritage Sinfionetta o.l.v. dirigent Martijn Pepels, het publiek mee naar het regenwoud van Brazilië. Deze door Carla zelf gecomponeerde en geschreven voorstelling is een ode aan het bedreigde Amazonegebied. Een crossover tussen opera-libretto’s, raps door haar Brazilliaanse broer rapper Nitro Di en prachtige annimaties. Muziek, woord én beeld komen bij elkaar op een manier die uniek mag genoemd worden.

Reserveren, vol is vol
De reserveringen voor de rondleidingen en het Klapstoelcabaret en tickets voor het concert Pássaro do Paraíso zijn te verkrijgen via https://www.munttheater.nl/agenda/openingsweekend/