Weerter Podium Prijs

Foto Rob Nijpels

De ‘Weerter Podium Prijs’ is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt voor de meest bijzondere voorstelling van een theaterseizoen. Deze prijs kent twee categorieën: ‘professioneel’ en ‘uit de regio’. Deze laatste categorie bestaat uit Weerter verenigingen die in dat seizoen in het Munttheater hebben opgetreden. Naast een waardering met een trofee zijn aan deze prijs ook geldbedragen gekoppeld. Aan de 3e plaats is een geldbedrag van € 500 gekoppeld, aan de 2e plaats een bedrag van € 750 en de winnaar mag een cheque van € 1.250 in ontvangst nemen.

Becs IT Services draagt cultuur een warm hart toe. Directeur Godain Weerts is zelf regelmatig als gast en lid van Cubis in het Munttheater aanwezig. Hij vindt het van belang om als bedrijf goede culturele initiatieven in de Weerter maatschappij te ondersteunen. En daar past de sponsoring van de Weerter Podium Prijs goed bij. De trofeeën worden al een aantal jaren gemaakt door kunstenaars van PSW.

In de categorie ‘professioneel´ ging de prijs voor seizoen 2018-2019 naar Guido’s Orchestra met ‘Maestro Moments’,  die de meeste stemmen van het publiek kreeg.
In de categorie ‘uit de regio´ ging de 1e prijs naar de voorstelling  ‘Actie op de redactie’ van Toneelgroep Weert. De 2e prijs was voor de Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 en tot slot, de 3e prijs voor ‘V.V. De Rogstaekers’.