Provisus Theatercollege Koert van Mensvoort

In navolging van de succesvolle theatercolleges van André Kuipers en Diederik Jekel nodigt Stichting Provisus Weert weer alle leerlingen van de groepen 7 & 8 in de regio Weert uit voor een gratis theatercollege. Ditmaal met een spreker die als geen ander dé grote thema's van de nabije toekomst in de schijnwerpers zet: Koert van Mensvoort!

Koert zal een op maat gemaakt theatercollege geven dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen die aan de vooravond staan van het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs.

Koert van Mensvoort: Next Nature filosofie
Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof het meest bekend vanwege zijn Next Nature filosofie, die zegt dat als we de grote uitdagingen van ons huidige tijdperk het hoofd willen bieden we niet terug, maar vooruit moeten naar de natuur. We bevinden ons op een kruispunt waarin we de relatie tussen mens, natuur en technologie anders gaan zien.

Hij houdt zich bezig met onderwerpen als Artificial Intelligence, Big Data, Circulaire Economie, Creativiteit, Innovatie, Internet of Things, Natuur, Robotica en Trends. Dit alles weet hij te verpakken in een inspirerend college speciaal toegespitst op deze leeftijdsgroep. Met prachtig beeldmateriaal en begrijpelijke taal voor alle niveau’s.

Datum, tijd en aanmelden scholen
De theatercolleges zijn op maandag 13 en dinsdag 14 juni om 10:00 en 13:30 uur. Scholen uit het werkgebied van Provisus ontvangen een uitnodiging en kunnen zich via deze link aanmelden.
De aanmeldingen worden op volgorde van inschrijving behandeld en VOL=VOL.

Avondcollege voor onderwijspersoneel en genodigden
Op maandagavond 13 juni om 19:30 uur is er speciaal voor het onderwijspersoneel en genodigden een inspirerend avond-theatercollege voor volwassenen over de Next Nature filosofie. Stichting Provisus biedt ook dit avondcollege gratis aan. Via deze link kan het onderwijspersoneel zich aanmelden. Max 2 kaarten per aanmelding en VOL=VOL.