Rabobank en Munttheater samen voor dezelfde missie

De foyer van het Munttheater is omgedoopt tot Rabobank Theatercafé, een ontmoetingsplaats voor mensen uit alle lagen van de bevolking.

De lokale Rabobank en het Weerter theater gaan hier samen activiteiten organiseren op het gebied van kunst, cultuur en educatie.

Beide instellingen staan midden in de lokale samenleving en beschouwen het als hun maatschappelijke taak om inwoners van alle rangen en standen met elkaar te verbinden. Via een partnership hebben zij hun gezamenlijke missie nu officieel bekrachtigd. ‘Onze samenwerking wordt intensiever en gaat over veel meer dan alleen geld. Kunst en cultuur brengen mensen samen, ze zijn de smeerolie van de maatschappij. Daarom investeren we als bank graag in culturele en educatieve ontmoetingen die de regio versterken. In locaties zoals het theatercafé waar mensen met elkaar in gesprek gaan en hun kennis en inzichten met elkaar delen’, zegt Hans de Kinderen, directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck.

Samen Sterker
Munttheater-directeur Brigitte van Eck is blij met de bundeling van krachten. ‘We hebben elkaar gevonden in dezelfde doelstelling. Zoals de bank ontmoetingen voor inwoners en ondernemers wil faciliteren, zo willen ook wij zo goed mogelijk toegankelijk zijn voor deze regio. Daarom hebben we samen besloten om de foyer om te dopen tot Rabobank Theatercafé. Een informelere naam die beter aansluit bij de functie van de ruimte. Een prachtige ruimte met enorm veel mogelijkheden. Denk aan bijeenkomsten voor ondernemers, zakelijke trainingen, presentaties en lezingen over maatschappelijke thema’s, vergaderingen, grote recepties of een intiem verjaardagsfeest. Het is een echte verbindingsplek. Doordat de zaal  in kleinere ruimtes kan worden ingedeeld, is praktisch alles mogelijk.’

Afgesproken is dat de Rabobank jaarlijks vier grote en daarnaast enkele kleine events gaat organiseren in het Munttheater. Gegarandeerde inkomsten dus voor het theater. In ruil daarvoor krijgt de bank de beschikking over een sfeervol podium om haar maatschappelijke ambitie te realiseren: de regio versterken door kennis en mensen samen te brengen. ‘Uiteindelijk maakt dit partnership beide organisaties sterker, aldus Hans de Kinderen.

Samen iets toevoegen
Zoals gezegd: het Rabobank Theatercafé biedt naast cultuur ook alle ruimte voor het bespreken van maatschappelijke thema’s. Denk aan bijeenkomsten voor ondernemers over de gevolgen van de Brexit. Dit najaar komt bijvoorbeeld meteoroloog en duurzaam ondernemer Reinier van den Berg naar Weert om te spreken over het voedselvraagstuk in relatie tot het klimaat.  Brigitte van Eck: ‘Zoals de Rabobank in de eerste plaats een financiële dienstverlener is, zo is het organiseren van voorstellingen de core business van het Munttheater. Maar daar blijft het niet bij. We willen allebei iets toevoegen aan de samenleving. Mensen met elkaar verbinden, de regio versterken. Door dit partnership maken we deze missie samen tot een succes.”