Rusalka – De kleine zeemeermin

De bekende opera Rusalka van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vertelt het tragische sprookje van Hans Christian Andersen over de kleine zeemeermin die verliefd wordt op een prins met “gewoon” twee benen.

 

Het Limburgse gezelschap Opera Compact wil dit verhaal aan haar staart de vrije natuur intrekken. Het Limburgse landschap is dankzij het Consortium Grensmaas letterlijk in beweging, zodat de thematiek in het werk over het spanningsveld tussen natuur (de wereld van de kleine zeemeermin Rusalka) en cultuur (de wereld van haar naamloze prins) voel- en zichtbaar wordt. Rusalka wil haar geliefde prins voor zich winnen en wil zich aan zijn wereld aanpassen. Ze realiseert zich niet hoe gevaarlijk het is om anders te willen zijn dan je eigenlijk bent…

Opera Compact wil dicht bij een breed publiek komen en met het talent in de regio een artistieke verbinding aangaan om tot bijzondere producties te komen. Naast de intensieve samenwerking met het Consortium Grensmaas werken lokale koren en watersportverenigingen mee om een onvergetelijke voorstelling neer te zetten. En om het werk nog toegankelijker te maken, wordt de opera gespeeld in een Nederlandse vertaling (mét boventiteling!). De muzikale leiding is in handen van de gerenommeerde Zweedse dirigent Per-Otto Johansson.

Een Corona-proof tribune aan het water (maximaal 500 personen) geeft gedurende 5 avonden (25 & 27 juni, en 2 t/m 4 juli) uitzicht op een muziektheaterspektakel waar orkest en professionele zangsolisten samen komen met grootse techniek en sprookjesachtige beelden. Alle mogelijkheden van het landschap worden gebruikt: de grote bergen grind en installaties van het Consortium Grensmaas worden spectaculair uitgelicht en solisten komen plotseling uit het water en de aarde te voorschijn.

Dirigent: Per-Otto Johansson | Regisseur en scenografie: Sybrand van der Werf | Rusalka – Kristina Bitenc | Prins – Denzil Delaere | Vreemde prinses – Irene Hoogveld | Waterman – Sef Thissen | Heks – Lien Haegeman | Heritage Sinfonietta

Dit is een co-productie met het Consortium Grensmaas en De Domijnen en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Limburg.
Tijdens Cultureel Lint 2020 was in de Passantenhaven in Weert al een voorproefje van deze productie te zien en te horen.

Reserveer kaarten voor 25 juni 2021
Reserveer kaarten voor 27 juni 2021
Reserveer kaarten voor 02 juli 2021
Reserveer kaarten voor 03 juli 2021
Reserveer kaarten voor 04 juli 2021