Jeroen van Koningsbrugge speelt hoofdrol in The Great Gatsby

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, die volgend seizoen op woensdag 15 april 2020 te zien zal zijn in het Munttheater.

In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby (Van Koningsbrugge) zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven. De regie is in handen van Servé Hermans die de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. op de planken bracht. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.
Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

The Great Gatsby is een co-productie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof, Parkstad Limburg Theaters, De Domijnen en Senf Theaterpartners. De kaartverkoop in deze theaters start op woensdag 24 april 2019.