Theatercolleges met Diederik Jekel

Op maandag 3 en dinsdag 4 juni 2019 organiseert Provisus i.s.m. het Munttheater een op maat gemaakt Theatercollege van wetenschapsjournalist Diederik Jekel, voor de groepen 7 & 8 van alle basisscholen uit regio Weert.

 

Een college dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen die op het punt staan hun keuze te maken voor het vervolgonderwijs. Ruim 1200 leerlingen hebben ingeschreven voor de vier Theatercolleges. Op maandagavond zal Diederik samen met Rolf Hut een speciaal besloten Theatercollege voor volwassenen geven. Beide heren weten op een aanstekelijke, humoristische en begrijpelijke manier wetenschap en techniek leuk te maken, ook voor Alfa’s… Want techniek is overal en voor iedereen!

Educatiefonds Provisus helpt non-profit organisaties en burgerinitiatieven met de thema’s onderwijs, kunst en cultuur hun projecten te realiseren door het verlenen van financiële steun. Provisus zet zich er ook voor in dat jongeren in de regio Weert een gedegen beroepsopleiding kunnen volgen en na hun afstuderen behouden blijven voor de regio. Goed beroepsonderwijs komt uiteindelijk iedereen ten goede: leerlingen krijgen een goede opleiding, bedrijven en bewoners in de regio kunnen rekenen op goede vakmensen. Met betrekking tot dit Theatercollege wordt er ingezoomd op technisch onderwijs, wetenschap en techniek.