Coronamaatregelen

Veilig naar het theater
Wij vinden het heel belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle gasten, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het Munttheater kan bezoeken.

Het Munttheater houdt zich aan de maatregelen van het RIVM, de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio en hanteert het protocol van de VSCD (brancheorganisatie van theaters).

Kaarten kopen
U koopt uw kaarten zoveel mogelijk via onze website. Print uw kaarten zelf uit of download deze op uw telefoon. Het online reserveringssysteem kiest voor u de beste beschikbare plaatsen met een veilige 1,5 meter afstand tot andere bezoekers. U kunt dus zelf geen zitplaatsen kiezen. Vanwege de tijdelijke beperkte zaalcapaciteit van 88 stoelen kunt u maximaal 2 kaarten per adres kopen. Voor familievoorstellingen geldt een maximum aantal van 4 tickets per adres.

Bestaat uw huishouden uit meer personen en wilt u graag meer tickets naast elkaar kopen; neem dan contact op met onze theaterkassa. Bestelt u meer dan twee kaarten? Dan gaan wij er vanuit dat alle bestelde tickets voor één huishouden bestemd zijn. Wanneer uw groep niet uit hetzelfde huishouden bestaat, vragen wij u apart tickets te bestellen, zodat wij u op passende afstand kunnen placeren.

Uw en onze gezondheid staat voorop
Wij gaan ervan uit dat u geen verkoudheidsklachten of koorts heeft als u naar het theater komt. Heeft u toch (milde) klachten op de dag van de voorstelling, dan kunt u uw kaarten kosteloos annuleren tot 4 uur voor de voorstelling. Het aankoopbedrag van uw kaarten wordt dan bijgeschreven op uw digitaal tegoed. Wanneer u het Munttheater bezoekt, vragen wij u om u aan de corona richtlijnen te houden.

Mondkapje 
De overheid heeft een dringend advies voor het dragen van mondkapjes ingevoerd. Dat advies nemen wij over. Wij adviseren u dringend om een mondkapje te dragen. In ieder geval als u naar het toilet, uw plaats in de zaal, het Rabobank theatercafé of naar de uitgang loopt. Het zal even wennen zijn voor u en voor ons. Ook onze medewerkers dragen vanaf nu een mondkapje.

Eigen tafeltje, drankje en garderobe
In ons Rabobank theatercafé wordt u door onze medewerkers begeleid naar een eigen tafeltje of gezellig zitje met uw eigen kapstok. Daar staat na afloop van de voorstelling van 19.00 uur uw theaterdrankje klaar. Na afloop van de eerste voorstelling kunt u hier nog tot 20.45 uur gezellig samen zijn.
Het theaterdrankje bij de voorstelling van 21.30 uur wordt voor aanvang van de voorstelling geserveerd, vanwege de verplichte sluiting van de horeca om 22.00 uur. Komt u te laat binnen? Dan is het helaas niet meer mogelijk uw drankje te nuttigen.

Extra ventilatie
In verband met de extra ventilatie kan het in de theaterzaal koeler zijn dan u gewend bent.

Programma
Tot juni 2021 zijn er twee voorstellingen per avond, om 19.00 en om 21.30 uur. Er is geen pauze. De voorstelling duurt één tot anderhalf uur. Soms zijn er afwijkende tijden, zoals op zaterdag en/of zondag. Check de website voor de geldende aanvangstijden.

Horeca theaterarrangementen
Samen met onze horecapartners Hostellerie Munten en De SooS hebben we theaterarrangementen samengesteld, voor zowel vóór als na de voorstelling, die u kunt boeken bij een
voorstelling. Zie voor meer informatie www.munttheater.nl/horeca

Extra informatie krijgt u 48 uur voor aanvang van de voorstelling middels een servicemail. In deze mail leest u de laatste informatie die belangrijk zijn voor een bezoek aan het Munttheater. Houdt daarom uw mailbox goed in de gaten.

Wat vragen wij aan u?

 • Hoe graag wij u ook verwelkomen, verzoeken wij u niet naar het theater te komen als u ziek bent. Ook niet als u milde klachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Bij twijfel kunnen onze medewerkers u vragen om het theater te verlaten.
 • Komt u met uw eigen huishouden of met maximaal 2 personen dan kunt u bij elkaar zitten. Reserveer alleen tickets voor meer dan twee personen als deze tot uw eigen huishouden behoren. Is dit niet het geval? Dan vragen wij u los van elkaar uw kaarten te reserveren.
 • Was uw handen vóór uw bezoek aan het Munttheater en ook in ons gebouw met water en zeep en schud geen handen. Wij zorgen voor voldoende zeeppompjes en desinfecterende spray.
 • Kom niet te vroeg, het Munttheater is geopend 30 minuten voor aanvang van de voorstelling
 • Houd overal in het gebouw 1,5 meter afstand van anderen. In de zaal zorgen wij voor een gepaste afstand; wij verzoeken u daar zelf ook bij de entree, in de foyer en de toiletten op te letten.
 • Artiesten houden natuurlijk van een staande ovatie. Toch vragen wij u zittend te applaudisseren.
 • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.

Wat doet het Munttheater om uw bezoek veilig te maken?

 • Het Munttheater volgt het protocol Heropening Theaters en Concertzalen van de VSCD. Hier kunt u het volledige protocol lezen.
 • Bij het kopen van uw tickets kunt u tijdelijk niet uw eigen stoel selecteren zoals u gewend bent. Onze medewerkers zullen u bij uw bezoek naar uw plaats(en) verwijzen, om de gewenste 1,5 meter tussen uw huishouden én andere bezoekers te waarborgen.
 • Ook na de voorstelling letten we op elkaar. Wij verzoeken u na afloop even te blijven zitten, zodat onze medewerkers ervoor kunnen zorgen dat u en alle andere bezoekers op voldoende afstand van elkaar de zaal kunnen verlaten.
 • Om het houden van afstand eenvoudiger te maken hebben we looproutes aangegeven.
 • Er is geen pauze tijdens de voorstellingen.
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen zoals kuchschermen en wij zorgen voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals toiletten, deurknoppen, trapleuningen en liftknop.
 • De garderobe is tijdelijk gesloten. U kunt uw jas en tas meenemen naar de foyer waar u deze kwijt kunt op uw eigen kapstok.
 • Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.U kunt gebruik maken van de toiletten en lift. Wel vragen wij u zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan. Houd er rekening mee dat u misschien langer moet wachten. We laten in deze faciliteiten minder bezoekers toe om zo veiligheid te waarborgen.