Coronamaatregelen

Veilig naar het theater
Wij vinden het heel belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle gasten, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het Munttheater kan bezoeken.

Het Munttheater houdt zich aan de maatregelen van het RIVM, de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio en hanteert het protocol van de VSCD (brancheorganisatie van theaters).

Kaarten kopen
Koop je kaarten zoveel mogelijk via onze website. Print je kaarten zelf uit of download deze op je telefoon. Het online reserveringssysteem kiest voor jou de beste beschikbare plaatsen met een veilige 1,5 meter afstand tot andere bezoekers. Je kunt dus zelf geen zitplaatsen kiezen. Vanwege de tijdelijke beperkte zaalcapaciteit van 88 stoelen kun je maximaal 2 kaarten per adres kopen. Voor familievoorstellingen geldt een maximum aantal van 4 tickets per adres.

Bestaat je huishouden uit meer personen en wil je graag meer tickets naast elkaar kopen; neem dan contact op met onze theaterkassa. Bestel je meer dan twee kaarten? Dan gaan wij er vanuit dat alle bestelde tickets voor één huishouden bestemd zijn. Wanneer je groep niet uit hetzelfde huishouden bestaat, vragen wij je om apart tickets te bestellen, zodat we jullie op passende afstand kunnen placeren.

Jullie en onze gezondheid staat voorop
Wij gaan ervan uit dat je geen verkoudheidsklachten of koorts hebt als je naar het theater komt. Heb je toch (milde) klachten op de dag van de voorstelling, dan kunt je je kaarten kosteloos annuleren tot 4 uur voor de voorstelling. Het aankoopbedrag van je kaarten wordt dan bijgeschreven op uw digitaal tegoed. Wanneer je het Munttheater bezoekt, vragen wij je om je aan de corona richtlijnen te houden.

Mondkapje 
De overheid heeft een dringend advies voor het dragen van mondkapjes ingevoerd. Dat advies nemen wij over. Wij adviseren je dringend om een mondkapje te dragen. In ieder geval als je naar het toilet, je plaats in de zaal, het Rabobank theatercafé of naar de uitgang loopt. Het zal even wennen zijn voor jullie en voor ons. Ook onze medewerkers dragen vanaf nu een mondkapje.

Eigen tafeltje, drankje en garderobe
In ons Rabobank theatercafé word je door onze medewerkers begeleid naar een eigen tafeltje of gezellig zitje met een eigen kapstok. Daar staat na afloop van de voorstelling van 19.00 uur je theaterdrankje klaar. Na afloop van de eerste voorstelling kun je hier nog tot 20.45 uur gezellig samen zijn.
Het theaterdrankje bij de voorstelling van 21.30 uur wordt voor aanvang van de voorstelling geserveerd, vanwege de verplichte sluiting van de horeca om 22.00 uur. Kom je te laat binnen? Dan is het helaas niet meer mogelijk je drankje te nuttigen.

Extra ventilatie
In verband met de extra ventilatie kan het in de theaterzaal koeler zijn dan je gewend bent.

Programma
Tot juni 2021 zijn er twee voorstellingen per avond, om 19.00 en om 21.30 uur. Er is geen pauze. De voorstelling duurt één tot anderhalf uur. Soms zijn er afwijkende tijden, zoals op zaterdag en/of zondag. Check de website voor de geldende aanvangstijden.

Horeca theaterarrangementen
Samen met onze horecapartners Hostellerie Munten en De SooS hebben we theaterarrangementen samengesteld, voor zowel vóór als na de voorstelling, die je kunt boeken bij een
voorstelling. Zie voor meer informatie www.munttheater.nl/horeca

Extra informatie krijg je 48 uur voor aanvang van de voorstelling via een servicemail. In deze mail lees je de laatste informatie die belangrijk is voor een bezoek aan het Munttheater. Houd daarom je mailbox goed in de gaten.

Wat vragen wij aan jou?

 • Hoe graag wij je ook verwelkomen; wij verzoeken je om niet naar het theater te komen als je ziek bent. Ook niet als je milde klachten hebt, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Bij twijfel kunnen onze medewerkers je vragen om het theater te verlaten.
 • Kom je met je eigen huishouden of met maximaal 2 personen, dan kunnen jullie bij elkaar zitten. Reserveer alleen tickets voor meer dan twee personen als deze tot je eigen huishouden behoren. Is dit niet het geval? Dan vragen wij je los van elkaar kaarten te reserveren.
 • Was je handen vóór je bezoek aan het Munttheater en ook in ons gebouw met water en zeep en schud geen handen. Wij zorgen voor voldoende zeeppompjes en desinfecterende spray.
 • Kom niet te vroeg, het Munttheater is geopend 30 minuten voor aanvang van de voorstelling.
 • Houd overal in het gebouw 1,5 meter afstand van anderen. In de zaal zorgen wij voor een gepaste afstand; wij verzoeken je daar zelf ook bij de entree, in de foyer en de toiletten op te letten.
 • Artiesten houden natuurlijk van een staande ovatie. Toch vragen wij jullie zittend te applaudisseren.
 • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.

Wat doet het Munttheater om je bezoek veilig te maken?

 • Het Munttheater volgt het protocol Heropening Theaters en Concertzalen van de VSCD. Hier kun je het volledige protocol lezen.
 • Bij het kopen van je tickets kun je tijdelijk niet je eigen stoel selecteren zoals je gewend bent. Onze medewerkers zullen je bij je bezoek naar je plaats(en) verwijzen, om de gewenste 1,5 meter tussen je huishouden én andere bezoekers te waarborgen.
 • Ook na de voorstelling letten we op elkaar. Wij verzoeken je na afloop even te blijven zitten, zodat onze medewerkers ervoor kunnen zorgen dat jij en alle andere bezoekers op voldoende afstand van elkaar de zaal kunnen verlaten.
 • Om het houden van afstand eenvoudiger te maken hebben we looproutes aangegeven.
 • Er is geen pauze tijdens de voorstellingen.
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen, zoals kuchschermen, en wij zorgen voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals toiletten, deurknoppen, trapleuningen en liftknop.
 • De garderobe is tijdelijk gesloten. Je kunt je jas en tas meenemen naar het Rabobank theatercafé, waar je deze kwijt kunt op je eigen kapstok.
 • Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden. Je kunt gebruik maken van de toiletten en lift. Wel vragen wij je zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan. Houd er rekening mee dat je misschien langer moet wachten. We laten in deze faciliteiten minder bezoekers toe om zo de veiligheid te waarborgen.