Weert Respecteert: speciale voorstellingen voor een speciale prijs

De maand november staat voor de deur. In Weert betekent dat al sinds enige jaren de maand van Weert Respecteert waarin we de diversiteit in de samenleving vieren.

In Weert woont een bont gezelschap mensen. Iedereen mag zichzelf zijn. Maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten. Stap jij eens de wereld van de ander in? Van 1 tot en met 30 november kun je films, theatervoorstellingen en evenementen bezoeken tijdens Weert Respecteert. Bij iedere activiteit staat een groep in samenleving in the spotlight: LHBTI’s, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychiatrische aandoening, mensen met Alzheimer en meer.

Op vrijdag 11 november is er de hoopvolle voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ over dementie te zien. Waarin we, naast mantelzorgers en medewerkers uit de zorg, ook andere bezoekers uitnodigen. Om de blik te verruimen en kennis te maken met de wereld van dementie.

Op zondag 13 november is het Special Dance Team te zien in het Munttheater. “Dansen is voor iedereen, wie je ook bent of wat je mogelijkheden zijn.” Deze boodschap wordt duidelijk tijdens de première van de bijzondere en wervelende show van het Special Danceteam (SDT). De dansers met een verstandelijke beperking geven een unieke performance vol plezier, passie en pure emotie.

Klik hier voor meer informatie