Weerter Podium Prijzen uitgereikt

Gisteravond zijn na afloop van de voorstelling ‘Purper’s Vier Jaargetijden’ de winnaars van de Weerter Podium Prijzen seizoen 2016-2017 bekendgemaakt. De prijzen zijn overhandigd door Godain Weerts van Becs IT Services, de sponsor van de WPP.

De Weerter Podium Prijs is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt in de categorieën ‘professioneel’ en ‘uit de regio’. Deze laatste categorie bestaat uit Weerter verenigingen die het afgelopen seizoen in het Munttheater hebben opgetreden. Allen maken kans op deze stimuleringsprijs waar, naast een trofee, ook een geldbedrag aan gekoppeld is. Een geldbedrag van € 500,00 voor de 3e prijs, € 750,00 voor de 2e prijs en de gelukkige winnaar van de 1e prijs mag € 1.250,00 in ontvangst nemen. Acteur Alfred van de Heuvel van Purper maakte de winnaar van de publieksprijs in de categorie ´Professioneel´ bekend. Dit jaar gaat de prijs naar Lenette van Dongen, die met haar voorstelling ‘Tegenwind’ de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen. Lenette kon persoonlijk niet aanwezig zijn vanwege haar drukke tournee met VAMOS!, maar ze bedankte het Weerter publiek via een videoboodschap voor de bijzondere waardering.

In de categorie ´uit de regio´ zijn de gelukkige prijswinnaars als volgt, de 1e prijs voor de opera ‘Treemonisha’ van het Wokmuziektheater. De 2e prijs voor ‘Breaking News’ van Dansschool Release en tot slot, de 3e prijs voor ‘Een lekker stelletje’ van Toneelgroep Weert.

Becs IT Services draagt cultuur een warm hart toe. Directeur Godain Weerts is zelf regelmatig als gast en lid van Cubis in het Munttheater aanwezig. Hij vindt het van belang om als bedrijf goede culturele initiatieven in de Weerter maatschappij te ondersteunen. En daar past de sponsoring van de Weerter Podium Prijs goed bij. De trofeeën worden al een aantal jaren gemaakt door kunstenaars van PSW.