do 6 jul 2017

Jeugd Symfonie Orkest Amikejo

Euregionaal Jeugd Symfonie Orkest Amikejo verzorgt kick-off Young Generation Concerts WMC 2017 in Munttheater Weert! Met drie topsolisten: Wibi Soerjadi, Kim Savelsbergh en Melissa Venema.

  • 20:15
  • Uit de regio
  • Jeugd Symfonie Orkest Amikejo
  • Jeugd Symfonie Orkest Amikejo
  • Jeugd Symfonie Orkest Amikejo
  • Jeugd Symfonie Orkest Amikejo
  • Jeugd Symfonie Orkest Amikejo

In 2013 was het Young Generation-project een van de succesvolste noviteiten in het Wereld Muziek Concours-programma. Reden om dit project, waarbij regionale en nationale jeugdorkesten uit alle delen van de wereld elkaar ontmoeten, tijdens het 18e WMC 2017 zijn vervolg te laten krijgen. Concerten vinden in de hele provincie Limburg en de Euregio plaats. De kick-off van de Young Generation-concertreeks wordt verzorgd door Amikejo. Het orkest staat onder leiding van de Belgische dirigent Mark Prils, met onder andere muziek van Antonin Dvorak, Fiumara en Rachmaninoff. Amikejo zal samen met drie zeer bekende solisten, Wibi Soerjadi, Kim Savelsbergh en Melissa Venema zich presenteren met een dynamisch programma aan de bezoekers in het Munttheater te Weert.

Het Euregionaal Jongeren Symfonieorkest Amikejo is sedert 2010 actief vanuit de Euregio Maas-Rijn. Het is opgericht in 2010. In dat jaar stelde Maastricht – samen met de Euregio – zich kandidaat om culturele hoofdstad van Europa te worden.

De internationale projecten van Amikejo zijn van groot belang voor culturele uitwisseling tussen landen en regio’s binnen én buiten de Euregio Maas-Rijn.

Het jongerenorkest Amikejo verenigt jongeren uit België, Duitsland en Nederland Limburg – in de Euregio. Amikejo bevordert de culturele en sociale integratie tussen Nederland, België en Duitsland.

Programma

– ‘As I opened fire’ (Fiumara)
– Symfony nr. 9 ‘Nieuwe wereld’ (Antonin Dvorak)
– Piano Concerto No.2, 3e deel (Rachmaninoff) – Solist: Wibi Soerjadi
– Song to the Moon, uit Rusalka (Dvorak) – Solist: Kim Savelsbergh
– Trumpet Concerto, 3e deel (Haydn) – Solist: Melissa Venema
– deel uit Amor & Psyche (Wibi Soerjadi) – Solist: Wibi Soerjadi
– Danzon nr. 2 Marquez
– O mio babbino caro, uit Gianni Schicchi (Puccini) – Solist: Kim Savelsbergh
– Habanera, uit – – Carmen (Bizet) – Solist: Melissa Venema

Solisten: Wibi Soerjadi (Piano), Melissa Venema (Trompet), Kim Savelsbergh (Sopraan)


Amikejo is een prachtig voorbeeld van het ondersteunen en enthousiasmeren van jong talent op hoog niveau. Jong talent heeft altijd een mooi podium nodig voor het uitten van hun passie en hun talent te kunnen ontwikkelen. Ik geef graag mijn medewerking aan een dergelijk bijzonder initiatief
Wibi Soerjadi
Erg leuk om met dit jonge, getalenteerde orkest te musiceren! Leeftijd speelt eigenlijk geen rol bij samen muziek maken maar de energie en het enthousiasme van deze groep jonge mensen werkt zeker aanstekelijk!
Kim Savelsbergh
Amikejo biedt al vele jaren aan jonge musici de mogelijkheid om binnen een symfonieorkest op een hoog niveau te musiceren. Het is voor mij een voorrecht om op 6 juli in het kader van het WMC dit concert te mogen presenteren. Ik verheug me ook bijzonder om de bekende solisten Kim Savelsbergh, Wibi Soerjadi en Melissa Venema te mogen aankondigen.
Marjon Lambriks