Educatie

Het Munttheater rolt de loper uit voor cultuureducatie in schooljaar 2020-2021

Een bezoek aan een theatervoorstelling doet ongelooflijk veel met het jonge brein. Live theater neemt kinderen mee in een magische wereld, prikkelt hun fantasie, inspireert, spoort het creatieve denken aan en daagt uit.

Educatieprogramma 2020-2021

Het Munttheater wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met deze voor hen vaak nieuwe en onbekende wereld.

Voor het schooljaar 2020-2021 staat er voor alle leerlingen van het primair onderwijs een passende voorstelling voor elke groep in ons educatief aanbod, die past in de belevingswereld van hun eigen leeftijd. Aan elke voorstelling is een educatieprogramma gekoppeld, met achtergrondinformatie, opdrachten en filmpjes om het theaterbezoek voor te bereiden, en na afloop de voorstelling na te bespreken in de klas. Alle voorstellingen sluiten aan op de – op school geldende – kerndoelen en zijn veelal uitgezocht in samenspraak met het onderwijs. De voorstellingen vinden plaats op vaste data onder schooltijd. Alle theaterdisciplines komen in het programma aan bod: toneel, dans, theatercollege en (klassieke)muziek.

KINDERBOEKENWEEK IN HET MUNTTHEATER

Tijdens de Kinderboekenweek is er volop keuze in het aanbod. In samenwerking met Bruna Weert zijn er voor diverse leeftijdsgroepen bijzondere boekenvoorstellingen geprogrammeerd. Voor de kleinsten is er op dinsdag 6 oktober de 4+ voorstelling ‘Bang Mannetje’ van Joes Boonen te zien in het Rabobank theatercafé. Diezelfde dag staat ook niemand minder dan Tosca Menten in de theaterzaal voor de kids vanaf 8 jaar. De week begint met de voorstelling ‘Donkiesnot’ voor de kinderen van 6 jaar en ouder.

Meet & Greet Tosca Menten
En er is ook nog een bijzondere meet & greet met signeersessie op het podium van het Munttheater. De enige echte Tosca Menten, ook wel bekend van o.a. de boekenreeks Dummie de Mummie,  speelt op dinsdag 6 oktober overdag de schoolvoorstellingen ‘Knotsknetter’ en na schooltijd zorgt zij voor een gratis super gezellige meet & greet.

Dus ook kinderen die niet naar de schoolvoorstelling gaan krijgen de kans om tussen 15:00 en 16:30 uur met de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland kennis te maken. En uiteraard gaat Tosca de gekochte boeken signeren.

LEUKER DAN DIT WORDT LEREN NIET!

Nieuwsgierig naar het gehele schoolprogramma 2020-2021? Vraag onze educatiemap aan via de educatiemedewerker van het Munttheater Gertie Poels via mail: educatie@munttheater.nl. Ook voor alle andere vragen over onze jeugdvoorstellingen uiteraard!

Inschrijven voor een voorstelling?
Dat kan via deze link, wij verwerken de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.