Contactloos betalen & Pin only

Betalen

Contactloos betalen & Pin only

Het Munttheater is overgegaan op een volledig ‘cashless’ betaalsysteem. Deze overgang houdt in dat je jouw tickets aan de theaterkassa en je theaterdrankje aan de bar in het Rabobank theatercafé niet meer met contant geld of munten kunt betalen. Je kan overal contactloos betalen of pinnen.

Hoe zie ik of mijn betaalpas geschikt is voor contactloos betalen?
Je ziet of je pas geschikt is voor contactloos betalen als het symbool voor contactloos betalen erop staat.

Hoe werkt contactloos betalen?
Je rekent af door je betaalpas of mobiele telefoon dicht tegen de betaalautomaat te houden, zonder op een toets te drukken. Betalingen worden direct van je betaalrekening afgeschreven, net als bij een gewone pinbetaling. Bedragen lager dan € 50 reken je af zonder pincode. Bedragen hoger dan € 50 reken je af met pincode. Wanneer je betaling geslaagd is, hoor je drie piepjes.

Een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen is te herkennen aan bijgaand logo. Het staat op de zijkant van een automaat of in het scherm. Het geeft de plaats aan waar u uw betaalpas, mobiel of wearable tegen de betaalautomaat moeten houden als u wilt betalen.

Wat zijn de voordelen van contactloos betalen?
Contactloos betalen is gemakkelijk, doordat je je pincode niet hoeft in te toetsen. Doordat je je betaalpas niet in de betaalautomaat hoeft te steken, kan je je betaalpas niet vergeten. Daarnaast is contactloos betalen 10 seconden sneller dan gewoon pinnen wat bijdraagt aan kortere wachttijden.

 

Hoe veilig is contactloos betalen?
Je kan nooit meer dan € 100 per keer afrekenen zonder pincode. Bovendien geldt er een maximaal totaalbedrag van € 100 dat je achtereenvolgens kan betalen zonder pincode. Dit betekent dat het aantal betalingen dat je zonder pincode doet, optelt tot € 100. Als je dit bedrag bereikt hebt, moet je je pincode intoetsen en je pas in de automaat steken.