Over ons

Het Munttheater

Over ons

Het Munttheater is een gezellig theater in het hart van Weert. In onze sfeervolle, intieme theaterzaal is altijd wel iets moois te beleven, en ons enthousiaste team van medewerkers verwelkomt je graag voor een ontspannen avondje uit. Kom in de schoolvakantie eens met het hele gezin naar een leuke kindervoorstelling. Geniet van een swingend theaterconcert of van een prachtig toneelstuk,  of kom een avondje lachen met je favoriete cabaretier. Met ons brede scala aan voorstellingen is er voor elk wat wils. Na afloop kun je nog even nagenieten met een drankje en een heerlijk bittergarnituur in ons gezellige Rabobank Theatercafé.

9456
9456

Door de jaren heen

In 1974 opende Prinses Beatrix Cultureel Centrum ‘De Munt’. Een ‘vlakke vloer zaal’ met omloop zoals je deze in de jaren zeventig vaker tegen kwam. Met twee technici en een kassamedewerker begon toenmalig directeur Jan den Boer aan de exploitatie van ‘De Munt’.

Startend met een kleinschalig professioneel programma en een podium voor verenigingen groeide cultureel centrum De Munt in de jaren ’70 uit naar een professioneel theater in de jaren ’90 met een vaste en uitgebreide professionele kern. 

Door de jaren heen
Door de jaren heen

De grootscheepse verbouwing van het theater in 1997/1998 waarbij onder meer een toneeltoren met mechanische trekkenwand werden gerealiseerd en tevens de foyer en de entree een metamorfose ondergingen, zette het theater flink op de kaart. In de jaren ’90 werkte het theater verder aan zijn professionalisering en mede door de verhoging van de toneeltoren konden grotere producties met bekendere namen naar Weert worden gehaald. De organisatie kreeg afdelingshoofden en daarmee een heldere organisatiestructuur. 

 

Cultureel Centrum De Munt werd in 2005 verzelfstandigd van de gemeente Weert. De naam werd veranderd van Cultureel Centrum De Munt in (Stichting) Munttheater met een nieuwe huisstijl.

Vandaag de dag fungeert het Munttheater nog steeds als belangrijk podium voor verenigingen in Weert en wordt een brede professionele programmering in alle genres aan het publiek geboden. Hiermee vervult het theater een belangrijke culturele functie voor de stad. Daarnaast legt het Munttheater zich steeds meer toe op de verwerving van eigen inkomsten door de theaterzaal te verhuren aan bedrijven en organisaties en vertegenwoordigt het theater een belangrijke economische waarde voor de stad.

De komende jaren zullen niet alleen de culturele en commerciële functies een rol spelen maar ook de sociaal-maatschappelijke functie ten behoeve van de sociale cohesie voor
de stad.

12752
12752