zo 12 jan 2020

Ensemble Ongestreken

Muziekmatinee op zondag

Ongestreken is een vernieuwend ensemble in een unieke bezetting. De combinatie van een gemixt blaaskwartet en harp geeft eindeloos veel kleuren en klanken aan de muziek.

  • 12:00
  • 17,50
  • Klassiek
Niet reserveerbaar

In tegenstelling tot wat eerder is aangekondigd in de brochure, spelen zij het programma `A Frenchmen in New York’.

Hoe vergaat het een Fransman in New York? Net als George Gershwins `American in Paris’? Ensemble Ongestreken vertelt in dit programma op muzikale wijze het verhaal van een Franse boer die op zoek gaat naar avontuur in de grote stad. De drukte, het lawaai en de haast die men hier altijd schijnt te hebben schrikken hem aanvankelijk af. Maar dan duikt hij een jazzbar in en ontdekt hij het swingende en levendige karakter van de stad New York…

De musici van Ongestreken, die een bijzondere mix van instrumenten bij elkaar brengen, laten het publiek kennismaken met de muziek van een groep componisten uit de vorige eeuw die elkaar in Parijs en New York ontmoetten en inspireerden. In `A Frenchman in New York’ word je meegevoerd van het idyllische Franse platteland naar de bruisende, swingende stad. Ga op (muzikaal) avontuur met dit energieke en unieke ensemble!

Ravel – Ma mère l’Oye (arr. Vincent Martig)
Janácek – In de mist (arr. Matthijs van der Moolen)
Gershwin – An American in Paris (arr. Vincent Martig)
Gershwin – Foggy Day in London Town
Gershwin – Things Are Looking Up
Gershwin – Nice Work If You Can Get It
Gershwin – I Got Rhythm
Ravel – Valses nobles et sentimentales (arr. Ben Zelinsky)
Debussy – Clair de lune (uit: Suite bergamasque) (arr. Michelle Verheggen)

Voorafgaand aan elk concert (om 11:15 uur) verzorgt Gert Geluk een inleiding. Deze is gratis te bezoeken. U dient hiervoor wel apart kaarten te reserveren.