wo 13 nov 2019

Lenette van Dongen

Paradijskleier

Na het succes van haar vorige voorstelling 'Tegenwind' in 2017 is actrice en cabaretière Lenette van Dongen dit seizoen terug in het Munttheater. Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer?

  • 20:15
  • 24,00
  • Cabaret
Niet beschikbaar
  • Lenette van Dongen
  • Lenette van Dongen
  • Lenette van Dongen
  • Lenette van Dongen

In ‘Paradijskleier’ zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.

Lenette van Dongen wint de Poelifinario 2019!
De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Lenette sleepte de Poelifinario in de wacht in de categorie entertainment.

De jury over
Paradijskleier:
“We zijn nog geen halve minuut bezig of de hele zaal staat al te dansen. Dat is knap, zeker als je bedenkt dat Lenette van Dongen dan nog geen woord heeft gezegd. Ze kijkt. Ze springt. Ze lacht. Weinig cabaretiers die zo kunnen lezen en schrijven met hun publiek als zij dat kan. Weinig cabaretiers ook die zoveel verschillende generaties aanspreken. Bij Van Dongen komen moeders, dochters en oma’s samen.” 

Ook te zien in:
– Schouwburg Venray – 02-11-2019
– De Maaspoort Theater & Events – 30-04-2020


(...) Van Dongen is ook in dit programma weer een wonder van expressiviteit. Ze kan zaken die al honderd keer door andere cabaretiers zijn bespot, geheel nieuw leven inblazen.
NRC
Schaamteloos geestige Lenette heeft te veel te vertellen om te stoppen. (...) Lenette van Dongen in deze vorm heeft ons nog veel te zeggen en laat ons vooral onbedaarlijk lachen. Bovenal om onszelf.
ALGEMEEN DAGBLAD