vr 1 okt

Nienke Plas

Van de hak op de tak

Je kent haar misschien van YouTube. Populaire vlogger Nienke Plas is als een wervelwind. Tegelijkertijd blij ei én azijnpisser. Van sociale media naar het theater: het is een hele stap. Plas waagt het erop. Ze debuteert solo met haar cabaretprogramma 'Van de hak op de tak'.

  • 20:15
  • 25,00
  • Cabaret
kaarten
  • Nienke Plas
  • Nienke Plas
  • Nienke Plas

Een avond voor mensen die durven in te halen in een bocht, in de buitenste baan. Riemen vast want het wordt plankgas. En het maakt even niet uit of de wereld rond of plat is; Nienke’s kijk op de planeet is voor één avond de absolute waarheid. Want feitjes zijn misschien leuk, maar fantasie doet het gewoon altijd beter.

Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijkers die haar online wisten te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.

Over Nienke:
Nienke Plas (3 april 1986) is comedian en wordt door velen gekroond als ‘de grappigste vrouw van Nederland’. Haar bekendheid ontstond op 3 mei 2016, nadat zij een video opnam waarin zij haar frustraties uitte dat haar vriend op een feestje was waar Lady Gaga (haar grote heldin) optrad en zij helaas thuis op de bank zat. De video zette zij op haar Facebook, voor haar 400 vrienden en de volgende ochtend bleek ze hier gigantisch veel leuke reacties op te hebben gekregen. Haar vriend raadde aan dat ze dit wekelijks moest gaan doen en maakte van haar Facebookpagina een artiestenpagina. Ze scoorde een jaar lang elke week zo’n 600 duizend views met haar dolkomische video’s. Nog geen twee jaar later is Nienke plas een merk, heeft ze 146.000 volgers op Facebook, meer dan 64.000 abonnees op YouTube en 113.000 volgers op Instagram.