di 1 nov

Ongerijmd

Carine Crutzen, Marisa van Eyle, Niek van der Horst, Willem Voogd en Kharim Amier

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je als 's Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? 

  • 20:15
  • 7,50
  • Toneel, Weert Respecteert
Niet reserveerbaar
  • Ongerijmd
  • Ongerijmd
  • Ongerijmd
  • Ongerijmd
  • Ongerijmd

Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard? Ongerijmd is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen.

Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan. NRC Sander Janssens

Het eerste stuk dat volgende seizoen onder de vlag van theaterbolwerk PUNCH verschijnt is ‘ongerijmd’, waarbij Frank Siera als het ware in het hoofd is gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita. Telegraaf Esther Kleuver

Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: Het is misschien nog interessanter als je Achterberg nog niet kent. De voorstelling neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

Na-programma aansluitend in de zaal
PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen ze de schrijver van Ongerijmd Frank Siera graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van Ongerijmd en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Frank en Iris.

Deze voorstelling is tevens het startschot van Weert Respecteert 2022. In het Rabobank Theatercafé zullen de overige deelnemers van Weert Respecteert aanwezig zijn om hun programma te presenteren.

 

Ongerijmd is zeker een voorstelling waarover je nog lang nadenkt, mede door de vraagstukken, maar ook door de woordkeuzes. Wie heeft ooit woorden verzonnen en wat en waarom hebben ze betekenis?
Mieke van der Raay ilovetheater

Kunnen we van iemands poëzie houden als hij ook een moordenaar blijkt te zijn?
Theaterkrant
In een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwers dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan.
Sander Janssens - NRC