za 17 sep

Openingsweekend Munttheater

Speciaal programma voor jong en oud

Op zaterdag 17 en zondag 18 september organiseren wij openingsweekend met tal van leuke activiteiten voor jong en oud!    

  • 13:00
Niet reserveerbaar
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater
  • Openingsweekend Munttheater

Tijdens deze twee dagen gaan onze deuren open voor iedereen om samen de start van een nieuw theaterseizoen 2022-2023 te vieren. Op zaterdag tussen 13:00 – 16:00 uur organiseert het Munttheater een Open Dag met tal van activiteiten en voorstellingen voor de hele familie. Zo is er een Meet & Greet met Bumba, een kindervoorstelling voor alle kinderen vanaf 2+ in de Cubislounge en je kunt een kijkje nemen achter de schermen en op het toneel (12+), daar waar normaal alleen de artiesten komen. Ook kunnen kinderen een creatieve workshop volgen en is er de mogelijkheid om je te laten schminken, kun je jouw arm laten versieren met een glittertattoo of genieten van een overheerlijke suikerspin bij de ingang van het theater (Collegeplein).

In de avond (19:30 uur) gaan we lachen met het Klapstoelcabaret: drie aanstormende jonge cabaretiers geven een voorproefje uit hun nieuwe cabaretvoorstelling. Neem je eigen klapstoel en dekentje mee! We bouwen het parkeerdek van het Munttheater om tot een gezellig plein met pop-up buitenpodium. Bij slecht weer zal dit gedeelte binnen plaatsvinden.

Bekijk hieronder het tijdschema en alle activiteiten:

Klapstoelcabaret – drie aanstormende talenten op één avond om 19:30 uur (leeftijd 12+)
Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens deze avond Klapstoelkabaret.  Je ziet optredens van caberatier/vlogger Musa, singer songwriter David Heijmans en cabaretiere Anne Neuteboom. Kom kijken, zie je favoriete cabaretier op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst! We bouwen buiten achter het theater een gezellige festivalsetting met een podium en een bar waar je deze avond kunt genieten van aanstormende talenten. Neem zelf je klapstoel (en fleecedeken) mee. Bij slecht weer zullen de optredens binnen plaatsvinden.
Voor deze voorstelling zijn er helaas geen kaarten meer verkrijgbaar – zet jezelf op de wachtlijst

Backstage rondleidingen (12+) om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur
Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van het Munttheater? Dat kan tijdens het openingsweekend op 17 september om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.
Je wordt uitgenodigd voor een rondleiding door het theater, om een kijkje te nemen in o.a. de artiestenfoyer, de kleedkamers en op het toneel. Ook kun je zien hoe er voorbereidingen worden getroffen voor een theatervoorstelling. De rondleiding is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt.
13:00 Rondleiding 1 (leeftijd 12+) – klik hier voor het reserveren voor een plek (laatste plekken beschikbaar)

14:00 Rondleiding 2 (leeftijd 12+) – klik hier voor het reserveren voor een plek (laatste plekken beschikbaar)
15:00 Rondleiding 3 (leeftijd 12+) – klik hier voor het reserveren voor een plek

Meet & Greet met Bumba om 13:30 en 14:30 uur
Hou je camera alvast klaar voor een leuke foto met de gekke clown Bumba


Kindervoorstelling Vlieg eens vlug (2+) om 14:00 en 15:15 uur
‘Vlieg eens vlug’ is een spannende en grappige voorstelling waarin versleten tuingereedschap als dieren tot leven komt. De bezems en laders uit het houten schuurtje van Bo de boswachter vormen het bos waarin we samen met de kinderen gaan proberen om Lucky te laten vliegen. Dans en zing mee en spreid je vleugels!

Workshop Ik ga op avontuur en trek aan.. (6+) tussen 13:00 – 16:00 uur
In ‘Het Lijflied’ gaat Ina op ontdekkingstocht door haar eigen lijf. Hoe ziet het daarbinnen uit? En hoe klinkt het daarbinnen? Stel je voor, je mag ook op een ontdekkingstocht. Waar ga je dan naartoe? En vooral ook heel belangrijk; wat trek je dan aan…. Een handige broek? Een trui? Een mooie jurk of misschien zelfs een regenpak? Ga aan de slag en ontwerp als een echte kostuumontwerper jouw perfecte avonturen outfit.

Schminken tussen 13:00 – 16:00 uur
Laat je deze middag schminken als jouw favoriete superheld of dier. Wij toveren prachtige kleuren op je gezicht zodat je met een grote glimlach aan het einde van de middag naar huis gaat.

Goochelaar Martijn Tullemans
Aanstormend talent Martijn Tullemans (opgetreden op o.a. Cultura Nova en Cultureel Lint) laat deze middag zijn allerbeste trucs zien.


Glittertattoo’s en suikerspinnen
Bij de ingang van het Munttheater (Collegeplein) kun je jouw arm versieren met toffe glittertattoo of genieten van een overheerlijke suikerspin.

Premièrevoorstelling Pássaro do Paraíso
Op zondag 18 september vind de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen 2022/2023 plaats. In deze meeslepende voorstelling Pássaro do Paraíso neemt Carla Maffioletti (bekend van o.a. André Rieu) je mee naar Brazilië, haar vaderland. Samen met de musici van Heritage Sinfonietta o.l.v. Martijn Pepels brengt ze een muzikale ode aan het Amazonegebied. Kijk voor meer info en kaarten op deze agenda pagina